Bunny Herfelingen

inhuldiging Bunny

Op zaterdag 30 april zal de Bunny officieel ingehuldigd worden in Herfelingen aan de hand van een volksfeest. Alle inwoners en sympathisanten worden van harte uitgenodigd op deze feestelijkheden.


kunstenaar Nicolas Baeyens

fotoNicolas Baeyens (1980), is een jonge kunstenaar die een uitdaging gevonden heeft in het creëren van sculpturen met plaatstaal. De beproeving zit letterlijk in de sculpturele bewerking van stalen platen. Hij giet het materiaal niet tot een vlekkeloze vorm, maar bewerkt het als een ambachtsman. Hij kneedt het met een hamer en eigen fysieke kracht tot de gewenste vorm. Deze vorm moet steeds afhankelijk van het materiaal blijven. De beelden dragen duidelijk de littekens van deze bewerkingen, die minstens even belangrijk zijn als het eindresultaat.

Kenmerkend voor de beelden van Nicolas Baeyens is dat er helemaal geen ingewikkelde voorstudies, maquettes en schetsen voorafgaan aan de eigenlijke realisatie. Hij omschrijft z'n beelden letterlijk als driedimensionale schetsen, hiermee verwijzend naar de relatieve snelheid en de spontaneïteit waarmee ze worden gemaakt.

De bedoeling van Kunst op Komst is de hedendaagse beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en Vlaams-Brabant te laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden.

wedstrijd 'kunst op komst'

De gemeente Herne nam in 2010 deel aan de wedstrijd 'Kunst op Komst' van Radio2 en de provincie Vlaams-Brabant. Op vrijdag 1 oktober maakte Elke Zelderloo de winnaar bekend met de woorden: "De Bunny gaat naar de langoren van Herfelingen!". Daarmee liet Herne de twee andere finalisten, Dilbeek en Grimbergen, achter zich.

Lees hier de verklaring van de bijnaam van de langoren van Herfelingen.

live-uitzending Radio2

Op maandag 27 oktober 2010 schreef Herfelingen geschiedenis. Er werd een radio-programma gemaakt over de Langoren op Radio 2 tijdens middagpost, tussen 12u en 13u. Een 300-tal inwoners, kinderen en sympathisanten woonden de uitzending live bij vanop het centrum van Herfelingen. De fanfare De Ware Broeders en de schoolkinderen zorgden voor de animatie. In de radiostudio bracht KokHer het liedje 'Bunny', Monique Favaits verklaarde de bijnaam van de langoren en Ludo Vansnick liet zijn langoorkoek proeven.

Klik hier om het radioprogramma opnieuw te beluisteren.

het liedje 'Bunny'

Download hier het Bunnylied van KokHerde langoorkoek

langoorkoekLudo Vansnick stelde een nieuw gerecht samen, een koek bestaande uit een zacht broodje met kaneelstroop. Deze langoorkoek is vanaf de komst van de Bunny te koop in de bakkerij te Herfelingen.
Een soort suikerkoek werd ook door zijn vader gemaakt na de tweede wereldoorlog om de mensen opnieuw op krachten te brengen.
Deze koek werd lekker bevonden door alle Herfelingenaren en schoolkinderen. Tijdens de week van de Fair Trade kregen alle mensen die een SMS gestuurd hadden voor de wedstrijd een gratis koek aangeboden door het gemeentebestuur.