Gratis 12-rittenkaart NMBS is beschikbaar - aanvraag mogelijk tot uiterlijk 30 september

Je gratis Hello Belgium Railpass al aangevraagd?  Dit kan nog tot uiterlijk 30 september.

Met de kaart, officieel de ‘Hello Belgium Railpass’, zal je vanaf 5 oktober en gedurende zes maanden twee trajecten – of één heen-en-terugreis – kunnen afleggen per maand.

De Hello Belgium Railpass aanvragen kan gedurende een maand (tot en met 30 september) op de website hello-belgium.be, aan de hand van het rijksregisternummer. Acht tot tien dagen later zal de papieren kaart in de brievenbus vallen. De kaart zal op naam staan. Wie ervan gebruik wil maken, moet de kaart invullen voor hij of zij op de trein stapt en moet ook de identiteitskaart tonen aan de treinbegeleider. De kaart is geldig voor elke reis met NMBS-treinen tussen twee Belgische stations, maar op weekdagen pas vanaf 9.00 uur. De gratis Hello Belgium Railpass is wel onbeperkt geldig in het weekend en op feestdagen.

Alle inwoners van België ouder dan 12 jaar kunnen de gratis Railpass aanvragen. Kinderen jonger dan 12 jaar reizen sowieso al gratis indien ze begeleid worden. Ook voor kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021, moet de aanvraag voor de gratis ritten tijdens de maand september gebeuren. Wie niet op de website kan, kan per telefoon assistentie vragen via het nummer 02 300 15 15.  

Meer info vind je terug op https://www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/railpass/free-pass.