Alcoholverslaving hoeft niet het einde te zijn

Wat is AA?
AA heet voluit 'Anonieme Alcoholisten', en staat open voor iedereen die niet ten onder wil gaan aan de lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid van alcohol. Alcoholisme is een verslaving, maar tegelijk ook een (familie) ziekte, die gestabiliseerd kan worden.

AA is een zelfhulpgroep van mensen, die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme. De enige vereiste voor lidmaatschap is een verlangen op te houden met drinken. Er zijn geen geldelijke verplichtingen voor het AA-lidmaatschap. Wij voorzien in onze behoeften door eigen bijdragen. AA is niet gebonden aan enige sekte, genootschap, politieke partij, organisatie of instelling. Wij wensen ons niet te mengen in enig geschil, steunen of bestrijden geen enkel doel. Ons hoofddoel is nuchter worden, blijven, en andere alcoholisten helpen nuchterheid te bereiken.

Bedenk dat er in AA Vlaanderen alleen al ongeveer 400 vergaderingen zijn; wekelijks en ook in jouw omgeving. Laat je dus niet weerhouden een beroep te doen op AA met de gedachte dat je de enige zou zijn die met een alcoholprobleem te kampen heeft.

AA Vlaanderen is 24/24 bereikbaar op het algemene telefoon nummer  +32 3 239 14 15 en per mail info@aavlaanderen.org
Iedereen kan steeds gratis een beroep op de AA doen.

Via deze link vind je snel de groep in jouw (buur)gemeente: www.aavlaanderen.org/site/groepen.php?dag=0&provincie=3 Anonieme Alcoholisten

Comité Openbare Informatie

t:

+32 (0) 3 239 14 15

w:

www.aavlaanderen.org

e:

info@aavlaanderen.org