logo de lijn

Eén maand gratis met De Lijn naar school

De Lijn informeert de bevolking over haar probeeractie voor het 1ste secundair.

Ook in 2020 krijgen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september.


Met een gerust hart op het openbaar vervoer
Hiermee laat De Lijn hen kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, hun jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig. Reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan haltes en in de voertuigen. De Lijn vraagt om maximaal afstand te houden en reinigen hun voertuigen regelmatig. Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig
Ook in onze gemeente ontvangen ouders met kinderen geboren in 2008 deze week een brief met informatie over hoe je dit gratis probeerabonnement kan aanvragen. Als je je kind voor 18 augustus met het rijksregisternummer registreert www.delijn.be/probeeractie, ontvangen je het probeerabonnement in augustus per post.

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier. Dit formulier is eveneens terug te vinden op www.delijn.be/probeeractie. Deze doelgroep wordt niet rechtstreeks door De Lijn aangeschreven.

Nog vragen?
Ouders kunnen terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min).