Thuisopvang zieke kinderen

Is één van je kinderen ziek geworden en kom je hierdoor in moeilijkheden met je werk? Geen nood, want als inwoner van Herne kan je een beroep doen op de dienst Thuisopvang zieke kinderen van 3Wplus.
 
In deze coronatijden vragen scholen en andere opvanginitiatieven om kinderen die zelfs maar milde ziektesymptomen vertonen, thuis te houden. Voor ouders is het echter niet altijd gemakkelijk om zomaar opvang te vinden. Op het laatste moment een dag verlof opnemen of thuiswerken, is niet voor iedereen mogelijk. Van thuis uit werken én voor je ziek kind zorgen is overigens ook niet vanzelfsprekend. Als inwoner van {naam gemeente} hoef je alvast je hoofd niet te breken over de opvang van je ziek kind. De gemeente is immers aangesloten bij de dienst Thuisopvang zieke kinderen van 3Wplus.
Alleen al in 2019 zorgde het team van begeleiders dat er in tien gemeenten 1249 keer een ziek kind van 0 tot 14 jaar thuis kon worden opgevangen. ‘Een van de voordelen van onze dienst is dat we dagopvang aan huis verzorgen waardoor kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven’, zegt coördinator Zoë Taymans. ‘Onze medewerkers zorgen voor deskundige begeleiding. De verzorging van het zieke kind is de hoofdtaak van de begeleider. Daarnaast wordt de dag zo aangenaam mogelijk gemaakt door bijvoorbeeld spelletjes te spelen en te knutselen.

De opvang gebeurt op werkdagen tussen 7 en 19 uur, en dit maximaal 5 opeenvolgende werkdagen en maximaal 9 uur per dag. Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen is de dienst gesloten. Opvang aanvragen kan via de online agenda via 3wplus.be/kinderopvang/thuisopvang-zieke-kinderen, en dit tot 18.30 uur de dag voordien.
 
Meer info? 3wplus.be/kinderopvang/thuisopvang-zieke-kinderen, 0499 23 32 84, ziekekinderen@3wplus.be