Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd. Maak gebruik van tweestapsverificatie.

Voor de 6de keer al lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid tijdens de European Cyber Security Month in oktober 2020.

Dit jaar gaat de aandacht uit naar het goed beveiligen van accounts. Men wil internetgebruiker aanmoedigen om accounts sterk te beveiligen met tweestapsverificatie.

De meeste internetgebruikers beseffen dat een kort en eenvoudig wachtwoord niet veilig is, toch merken we dat zwakke wachtwoorden nog steeds gebruikt worden. 01234, azerty, password, een voornaam en geboortedatum, het is maar een greep uit veel gebruikte maar te gemakkelijke wachtwoorden. Hoe korter en eenvoudiger een wachtwoord, hoe sneller het gekraakt kan worden.
Sterke wachtwoorden gebruiken, is absoluut belangrijk, maar ook sterke wachtwoorden kunnen gestolen worden bij datalekken of door virussen. Of soms geven we ze zelf prijs via een phishingwebsite of aan een slinkse oplichter. Wij raden daarom aan om er nog een beveiligingslaag boven op te doen: namelijk tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie of 2FA (Two Factor Authentication) is een eenvoudige oplossing om je accounts beter te beschermen.