QR-codes met info bij bezienswaardigheden in Herne - Bepaal jij mee waar ze komen?

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei sloegen de handen in elkaar om op een uniforme manier informatie te ontsluiten bij bijzondere plekken in onze streek.

Hiervoor zullen we in het Pajottenland werken met QR-codes. Dit zijn symbolen waar een bron van informatie achter schuilt. Door het gebruik van QR-codes kunnen bewoners of bezoekers extra informatie over een waardevolle plaats of object ontdekken zonder de visuele verstoring van een groot infobord. Aangezien de tekst die achter de code schuilt eenvoudig kan aangepast worden, zullen de infobordjes ook niet meer zo snel verouderd zijn.

Het dagelijks bestuur van het adviesplatform vrije tijd van Herne dacht aan de volgende bezienswaardigheden. Welke monumenten, landschapsparels, gebouwen, … verdienen volgens jou zeker een QR-code? Samen kiezen we 10 plekjes waar QR-codes zullen komen!

In het kader van een molenroute zullen er reeds QR-codes komen aan het Dominicanessenklooster, de Buitenmolen, de Heizelmolen, het Konijnenbos, de Molen Garenne, de Smeiersmarkmolen en het wandelpad aan het klooster.
Waar moet volgens jou zeker een QR-code komen?

Vul daarom voor maandag 16/11 deze enquête in! Het duurt slechts een minuutje om aan te duiden welke plekken volgens jou aandacht verdienen.
Heb je nog vragen, voorstellen, ...? Mail naar cultuur@herne.be
Even uittesten? Met heel wat smartphones kan je dit al met jouw camera, maar de meesten onder jullie zullen eerst een QR Code Reader moeten toevoegen aan hun apps. Heb je dit toegevoegd? Probeer het dan al eens en scan deze code in. Vind je dit te moeilijk? We zorgen in het voorjaar voor een opleiding, zodat iedereen hiermee kan leren werken!