Vanaf 1 januari 2021: 3 nieuwe afvalzakken, één duurzame toekomst

In 2021 introduceert Intradura in onze gemeente een nieuwe restafval-, P+MD- én GFT-zak, in samenspraak met nog 16 andere lokale besturen.

WAAROM?
We willen samen met jou de hoeveelheid restafval verminderen. Wist je dat vandaag meer dan de helft van het afval in de
restafvalzak daar eigenlijk niet in thuishoort, met GFT en plastic op kop? De verbranding van restafval kost handenvol geld en is
niet goed voor de gezondheid en het milieu. In de vernieuwde P+MD-zak kan je voortaan alle plastic verpakkingen kwijt. Jouw keuken- en tuinafval blijft in de GFT-zak thuishoren. Dat is immers voordeliger voor jou én recycleerbaar tot nieuwe grondstoffen. Beter, vind je niet?

DAAROM DUS!
Overal in de regio zal je afvalzakken in dezelfde zwarte, blauwe en groene kleuren kunnen kopen. De nieuwe uniforme restafval- en GFT-zakken worden verkrijgbaar in 3 formaten: 60L, 30L en 15L. Je kiest ze helemaal op maat van jouw levensstijl.

Wat verandert er voor jou? Niet zo gek veel dus. Maar met jouw hulp wordt afval sorteren vanaf 2021 makkelijker, voordeliger en  duurzamer. Blijf bewust sorteren en help het milieu (en jezelf) een handje. Elke kilo telt!
https://www.intradura.be/nl/3nieuwezakken

Advertorial