Corona update: Overlegcomite verstrengt maatregelen voor sport, cultuur en hoger onderwijs met onmiddellijke ingang

Bovenop de huidige maatregelen, verstrengde het Overlegcomité deze morgen, met onmiddellijke ingang, de coronaregels voor sport, cultuur en hoger onderwijs. De regels lopen t.e.m. 19 november 2020, met een tussentijdse evaluatie na 2 weken.

- Sportevenementen: alle professionele sportwedstrijden binnen en buiten verlopen zonder publiek. Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Jeugdwedstrijden voor jongeren tot 18 jaar blijven toegelaten, maar zijn enkel toegankelijk voor één enkel lid van het gezin. Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.

- Hoger onderwijs: de bezettingsgraad wordt herleid tot maximaal 20% mét mondmaskerplicht, behalve voor practica waarvoor dat niet mogelijk is. De regel geldt niet voor eerstejaars.

- Indoor culturele evenementen: maximum 40 personen, indien voldoende garanties voor coronaproof organisatie, en mits 1,5 meter-regel en mondmasker, maximum 200 personen. Het aanbieden van drank en voedsel is verboden.

- Openbaar vervoer: elke overheid waakt er binnen zijn bevoegdheid over dat de capaciteit van het openbaar vervoer tijdens de spitsuren optimaal is om crowding te vermijden.

- Pretparken: worden tijdelijk gesloten

- Dierentuinen: indoor ruimtes worden gesloten; het aanbieden en nuttigen van drank en voeding is verboden.

Ontdek hier het persbericht van Eerste Minister Alexander De Croo https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ2310/