Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Reserveer je tickets voor activiteiten van GC Herne via
https://www.eventbrite.nl/o/gc-herne-18547366059?s=91115439

De voorjaarsbrochure kan je hier inkijken:
https://issuu.com/herne6/docs/boekje_gemeente_herne_2020_v2_drukvoorjaar

lees meer

Op maandag 1 juni zijn onze gemeente- en OCMW diensten gesloten (Pinkstermaandag). Ook het recyclagepark zal gesloten zijn. Wij wensen jullie een fijn en zonnig lang weekend toe!

Zeg nee tegen criminele investeerders in de horeca!

Zeg nee tegen criminele investeerders in de horeca!lees meer

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Criminelen bieden ondernemers in nood een ’reddingsplan‘ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar u loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in uw zaak plaatsvinden.

Herne pakt uit met een bpost-Pakjesautomaat in elke deelgemeente

Herne pakt uit met een bpost-Pakjesautomaat in elke deelgemeentelees meer

E-commerce neemt toe en daarom installeert Herne in elke deelgemeente een Pakjesautomaat. Dit is een primeur voor het Pajottenland. De voorbije weken plaatsten we, in samenwerking met bpost, reeds een eerste Pakjesautomaat aan de sporthal te Herne en een tweede aan het kerkhof in Herfelingen. Voor Sint-Pieters-Kapelle wordt nog naar een geschikte locatie gezocht, zodat elke deelgemeente haar eigen Pakjesautomaat heeft. De Pakjesautomaten kunnen gebruikt worden vanaf donderdag 28 mei 2020.

Bibliotheek Petrus Naghel opnieuw open voor het publiek vanaf dindsdag 26 mei

Bibliotheek Petrus Naghel opnieuw open voor het publiek vanaf dindsdag 26 meilees meer

Op dinsdag 26 mei 2020 gaat onze vertrouwde bibliotheek Petrus Naghel opnieuw open voor het publiek mits het volgen van bepaalde maatregelen. Deze zijn nodig om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de veiligheid van onze bezoekers en werknemers te garanderen. Bezoekers kunnen opnieuw zelf boeken, strips en dvd‘s ontlenen. Reservaties, afhaalmomenten en de mobiele bib blijven nog steeds gegarandeerd.

Beperkt captatieverbod vanaf 21 mei 2020

Beperkt captatieverbod vanaf 21 mei 2020lees meer

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant heeft besloten om een beperkt captatieverbod vanaf 21/05/2019 in te stellen voor de waterloop: De Mark.

Het captatieverbod geldt niet voor het beperkt capteren van drinkwater voor vee of voor het beperkt capteren van aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen of voor de productie van drinkwater.
Daarnaast doet de gouverneur een oproep aan alle inwoners om spaarzaam om te gaan met water.

Dit verbod wordt vanaf morgen 21 mei 2020 voor onbepaalde tijd ingesteld.

Verkoop verplaatsbare bewakingscamera politiezone Pajottenland

Verkoop verplaatsbare bewakingscamera politiezone Pajottenlandlees meer

De politiezone Pajottenland heeft besloten om haar verplaatsbare bewakingscamera met toebehoren te verkopen:

Hervatting externe permanenties op het OCMW <br /><br />

Hervatting externe permanenties op het OCMW

lees meer

Volgende externe instanties hervatten binnenkort hun permanentie op het OCMW.
Opgelet, dit is wel ENKEL OP AFSPRAAK:

<span>Renovatielening provincie Vlaams-Brabant</span>

Renovatielening provincie Vlaams-Brabantlees meer

Bij de provincie kan je een bijkomende lening aanvragen voor renovatiewerken, energiebesparende maatregelen en werken die de woning aanpassen aan de fysieke toestand van inwonende personen. De premie bedraagt maximaal €20.000 en voor gezinnen met minstens 3 kinderen ten laste of gezinnen met een persoon met een erkende handicap € 22.500 aan een intrestvoet van 0,50% en moet worden terugbetaald op maximum 20 jaar.

<h1 id=Afbouw: opstart van fase 2 vanaf 18 mei"/>

Afbouw: opstart van fase 2 vanaf 18 mei

lees meer

Bericht van de Eerste Minister, Sophie Wilmès 
Vandaag, woensdag 13 mei, is de Nationale Veiligheidsraad (NVR) uitgebreid met de ministers-presidenten bijeengekomen. De NVR heeft op basis van het verslag van de experts van de GEES beslist om vanaf 18 mei fase 2 van het afbouwplan op te starten.

<span>Nieuwe termijn openbaar onderzoek vaststelling van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed van de provincie Vlaams-Brabant</span>

Nieuwe termijn openbaar onderzoek vaststelling van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed van de provincie Vlaams-Brabantlees meer

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert een openbaar onderzoek over de vast te stellen inventaris van het bouwkundig erfgoed dat gelegen is in de provincie Vlaams-Brabant.

Als gevolg van de civiele noodsituatie en de federale maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 is het openbaar onderzoek verlengd tot en met 18 juni 2020.

Helaas geen blokspot in mei-juni

Helaas geen blokspot in mei-junilees meer

Zoals te verwachten, zijn we jammer genoeg genoodzaakt de voorziene blokspot periode van 19 mei tot en met 28 juni 2020 af te gelasten, dit omwille van het covid-19 virus. Wij wensen alle studenten goede moed en veel succes met de examens. Stay safe!

VAKANTIEJOB: JOBSTUDENT KLUSJESDIENST OCMW

VAKANTIEJOB: JOBSTUDENT KLUSJESDIENST OCMWlees meer

Ben jij de jobstudent die wij zoeken?

Het OCMW is op zoek naar 1 jobstudent voor de klusjesdienst in de zomervakantie (periode: van half juli tot half augustus).

Fairtrade en lokale producenten Herne

Fairtrade en lokale producenten Hernelees meer

Koop jij ook graag bij lokale producenten? Ontdek via bijgevoegde lijst wat je allemaal in Herne kan kopen. Daarnaast kan je op www.rechtvanbijdeboer.be ontdekken welke lokale producenten er nog allemaal zijn in de regio en daarbuiten.

Aanplakking ongeschikt- en/of onbewoonbaarheid van huurpanden

Aanplakking ongeschikt- en/of onbewoonbaarheid van huurpandenlees meer

Om de verhuring van slechte panden op de woningmarkt tegen te gaan zullen vanaf heden alle ongeschikt- en/of onbewoonbaar verklaarde huurwoningen een aanplakking op de gevel krijgen.

De Signaal Switch: stopzetting analoge radio-en televisiesignaal

De Signaal Switch: stopzetting analoge radio-en televisiesignaallees meer

In het najaar van 2019 kondigde Telenet aan dat het in de loop van 2020 het analoge radio- en televisiesignaal op zijn kabel stop zal zetten. Deze verouderde technologie neemt veel ruimte in op het kabelnetwerk. Lees meer wat er staat te gebeuren.