Sportelen

Wat is sportelen?

Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Ben je de vijftig voorbij en heb je geen zin meer om elke week door weer en wind te gaan sporten? Om voluit te gaan en zo misschien blessures op te lopen? Je vindt het niet zo belangrijk of je de wedstrijd nu wint of verliest? Maar vind je het wél belangrijk dat je tijdens het sporten eens kunt bijkletsen met je vrienden? En dat er regelmatig tijd is om op adem te komen of een grapje te maken? Wel, dan is Sportelen voor jou gemaakt!

Sportelen is geen nieuwe activiteit, het is een mentaliteit. Het is zeker geen nieuwe sport, maar wel een nieuw begrip. Samen van het leven en van sport genieten, dat is Sportelen. Het is sporten op eigen tempo, op eigen maat. Want bij het Sportelen is ontspanning minstens even belangrijk als inspanning.
En het allerleukste aan Sportelen is niet dat het ook gezond is, maar wel dat je het samen doet.

Meer info over Sportelen en het Sportelaanbod kan je vinden op www.sportelen.be 

Veel Sportelplezier!

Sportelgemeente 2015


Om van de sportelactie een succes te maken, is een goede samenwerking van verschillende partners zeker nodig. De gemeentelijke sportdiensten spelen hierbij uiteraard een belangrijke rol. Vandaar dat Bloso een label van ‘Sportelgemeente 2015’ toekent aan de gemeenten die aan enkele voorwaarden voldoen. Zo dient de gemeente overleg te organiseren met diverse lokale organisaties die actief zijn rond seniorenwerking. Er moet minstens één Sportelactiviteit georganiseerd worden. De gemeente moet gebruik maken van het logo en de naam Sportelen bij alle gemeentelijke Sportelinitiatieven. Deze Sportelinitiatieven worden ingegeven op de Sportelwebsite. Ook op de gemeentelijke website wordt aandacht besteed aan Sportelen en wordt een link gemaakt naar de Sportelwebsite (www.sportelen.be).


Sportelactiviteiten


Sportelspaarkaart

Om het sporten en bewegen aan te moedigen bij 50 plussers heeft Sportregio Pajottenland een ’sportelspaarkaart‘ ontwikkeld. Elke 50+ die tussen 1 mei 2015 en 1 mei 2016 deelneemt aan een sport- of beweegactiviteit in het Pajottenland, krijgt een stempel op zijn/haar sportelspaarkaart. Bij een volle spaarkaart (= 5 activiteiten) worden ze beloond door de sportregio, nl. door gratis deelname aan de regionale sporteldag in 2016.

OPGELET: indien u wekelijkse sportlessen volgt of deelneemt aan regelmatig terugkerende activiteiten, dan krijg je hiervoor maar 1 stempel. Het is namelijk de bedoeling om 5 verschillende activiteiten te verzamelen op de spaarkaart.

Heb je nog geen sportelspaarkaart? Kom dan gerust een exemplaar halen op de sportdienst in het gemeentehuis.
 

Sportelgids

In de sportelgids 2015-2016 vindt u het sportaanbod voor 50 plussers terug van de gemeenten Affligem, Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal en Ternat.

Zowel eenmalige activiteiten als de verschillende sportclubs met een aanbod voor 50 plussers zijn in de gids opgenomen.
Wilt u graag gaan aquagymen, dansen, fietsen, joggen, tafeltennissen, yoga, curve bowlen, badmintonnen, petanquen, krolfen, turnen, vissen, volleyballen, wandelen, zwemmen? Dan vindt u vast een vereniging naar uw wens in de sportelgids 2015-2016.


Curvebowl tornooi

De gemeente organiseert samen met ‘Sportregio Pajottenland’ een curve bowl tornooi waar iedereen (zowel gevorderden als beginners) kan aan deelnemen.

Volgende tornooien:
voorjaar 2016 in gemeente Gooik


Regionale sporteldag


De regionale seniorensportdagen staan volledig in het teken van de actieve 50-plusser. In het gezelschap van andere senioren kan er op recreatieve wijze gesport worden. Zowel groepen als individuen zijn van harte welkom.
Een greep uit het sportaanbod: dans, petanque, boogschieten, wandelen, fietsen, Kubb, curve bowl, tafeltennis, badminton, ... Veel te veel om op te noemen. Zelf komen proberen is dus de boodschap.
Deelnemen kost € 8. De gemeente Pepingen en de seniorenadviesraad betaalt deze deelnameprijs voor inwoners van Pepingen. Het busvervoer (heen en terug) en een lunchpakket is hierin inbegrepen.

Volgende regionale sporteldag:
voorjaar 2016