activiteiten senioren

toneel en film
seniorennamiddag

Elk jaar organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een ontspanningsnamiddag voor senioren. De senioren krijgen een warme maaltijd aangeboden, een optreden en er is natuurlijk dansgelegenheid.

Datum: elke 3e donderdag van september van 14u tot 18u
Locatie: Bavo-Centrum Herfelingen
Prijs: 10 euro
Inschrijven: op het gemeentehuis op de seniorendienst

Meer info: Carine Van de Velde: 02 397 11 69Lentefeest

Elk jaar organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een lentefeest voor senioren. De senioren krijgen taart en koffie aangeboden, een optreden en er is natuurlijk dansgelegenheid.

Datum:  donderdag 26 april van 14u tot 18u
Locatie: Bavo-Centrum Herfelingen
Prijs: GRATIS
Inschrijven: op het gemeentehuis op de seniorendienst

Meer info: Carine Van de Velde: 02 397 11 69
50+ seniorenkalender

Op 4 feb. 2011 ging de Vlaamse SeniorenSite van start en telt op 18/04/12 reeds + 30.000 bezoekers.
De Vlaamse SeniorenSite profileert zich vooral naar een “Voordeel- en activiteitenwebsite voor 50-plussers en senioren".

Om een breder publiek te bereiken binnen deze doelgroep en de kans te vergroten tot deelname kan men voortaan bij ons terecht om de 50+ activiteit georganiseerd in uw stad, gemeente of organisatie kosteloos te laten opnemen in de “50+ activiteitenkalender”.


Vanaf januari 2013 stelt de Vlaamse Senioren Site de 50+ actiefpas voor. Meer info vindt u op www.vlaamse-seniorensite.be of www.actiefpas.be
Ook telefonisch contact is mogelijk : 09/336 22 25

seniorenbeurs

In 2011 organiseerde het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een eerste senioren -en vrijwilligersbeurs in de sporthal de Hernekouter. 

Bekijk hier de foto's van de seniorenbeurs 2011


Tijdens de seniorenbeurs was er een stand van de programmamakers 'zonde van de zendtijd', bekijk hier het resultaat van hun sinister idee: 

Afspelen |  Pauzeren |  Stop |  Geluid aan/uit |  Stel volume in |  Spring naar seconde Flash: zonde van de zendtijd op seniorenbeurs
Installeer de nieuwste Flash speler.