Fair Trade maand

afficheOm Fair Trade te promoten bundelen de Belgische Technische Coöperatie (BTC) en de verschillende spelers uit de sector hun krachten om van 30 september tot en met 10 oktober 2009 de 8ste editie van de Week van de Fair Trade te organiseren.
Tijdens deze tien dagen zullen er in heel het land animaties, concerten, infosessies, proeverijen, enz. plaats vinden. U maakt er kennis met Fair Trade, de handel die respect voor de mens en zijn omgeving vooropstelt.

Fair Trade en een betere wereld kunnen maar bestaan als wij dat zo willen. Daarom richt de campagne van 2009 zich naar alle burgers via een samenwerking met scholen, lokale overheden, jeugdbewegingen, bedrijven en andere verenigingen. En voor de eerste keer zal deze week afhankelijk zijn van het engagement van elkeen onder ons, omdat we van België het “Land van de Fair Trade” willen maken ... Een ambitieus project dat we met jouw hulp willen realiseren!Fair Trade campagne in Herne

afficheHerne Solidair wil graag de hele bevolking duidelijk maken dat de gemeente extra inspanningen levert om Fair Trade en straffe streek gemeente te zijn. Dit betekent ook dat er vanuit de verenigingen en inwoners van Herne engagement gevraagd wordt.
Dit kan door ook actief ’eerlijke‘ producten te kopen of de lokale producenten te steunen. In oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd waarbij u kan kennismaken met deze producten of gewoon kan deelnemen aan een ontbijt, een fietstocht, een busuitstap of een biercursus. Een week is te kort en daarom koos Herne Solidair ervoor om de maand van de Fair Trade op touw te zetten.

Het aantal plaatsen is beperkt voor de biercursus en de busuitstap, tijdig inschrijven is dus gewenst. Inschrijven voor het ontbijt, de biercursus, de busuitstap en de cycling dinner kunnen eveneens op de dienst vrijetijd, Centrum 17, 1540 Herne.busuitstap straffe streek

logoOp zaterdag 17 oktober wordt er een busuitstap georganiseerd waar alle inwoners kunnen aan deelnemen. Tijdens deze uitstap zullen de vele producenten van streekproducten uit de regio bezocht worden zoals

Inschrijven kan tot 10 oktober door 20€ te storten op het rekeningnummer: 734-1312156-46 met vermelding van een adres en telefoonnummer.
cycling dinner

logoHerne Solidair en Gooik Mondiaal slaan de handen in elkaar en organiseren tijdens de ‘maand van de Fair Trade’ een fietstocht tussen beide gemeenten. Het vertrek is voorzien om 11u in d’ Erfzonde te Kokejane of de bioschuur te Oetingen. De inwoners van Gooik zullen richting Herne fietsen en omgekeerd. Onderweg is er een aperitief, soep, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voorzien. De kostprijs voor de fietstocht en alle gerechten bedraagt 20€.
Herne Solidair wil met deze fietstocht de inwoners laten kennismaken met een heerlijke Fair Trade maaltijd op een sportieve manier. Dit is de eerste activiteit die Herne Solidair samen met Gooik Mondiaal organiseert maar zeker niet de laatste. Beide adviesraden hebben immers dezelfde doelstellingen en willen allebei de titel van ‘Fair Trade gemeente’ binnenhalen.

Datum: zondag 18 oktober vanaf 11u

Inschrijven kan tot 10 oktober door middel van 20€ te storten op het rekeningnummer: 734-1312156-46 met vermelding van een adres en telefoonnummer.meer info

Meer info vind je op deze pagina of op de dienst vrijetijd:
tomas.delange@herne.be (in verlof van 17 september tot 5 oktober)

02/397 11 63 of 02 397 11 72


Meer info over Fair Trade: www.ikbenverkocht.be

Meer info over Straffe streek: www.straffestreek.be