bouwverlof


Zoals elk jaar start het bouwverlof in België in juli. Wanneer die bouwvakantie begint en wanneer het gedaan is, hangt af van de regio. Sommige bouwbedrijven hebben zelfs nog extra snipperdagen.

Bouwverlof per regio

Op maandag 1 juli 2013 hebben de bouwbedrijven in Brussel-Halle-Vilvoorde hun bouwvakantie. In Antwerpen en de regio’s Leuven en Sint-Niklaas hebben ze bouwverlof vanaf 8 juli 2013.

In de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg begint het jaarlijkse bouwverlof op 15 juli 2013. Opgelet: in de kantons Hamme en Lokeren begint de bouwvakantie pas op 22 juli 2013.

Het bouwverlof duurt drie weken en zorgt ervoor dat iedereen uit kan rusten samen met de familie. In de regio BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde) heeft men vier weken bouwvakantie. Na het bouwverlof kan iedereen weer uitgerust en met volle kracht aan de slag.

Alle info over bouwverlof vindt u via deze link.

Wettelijk bouwverlof

Het bouwverlof is niet verplicht. Sluiten vanwege de jaarlijkse bouwvakantie is een regeling en geen wetgeving. Als bouwbedrijf mag je dus van die regeling afwijken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij bedrijven die wegenwerken tijdens de zomermaanden uitvoeren omdat het dan rustiger is op de baan. Verder komt het niet vaak voor dat bedrijven zich niet houden aan de regeling van het bouwverlof. Hoe meer bedrijven zich houden aan de regeling, hoe minder problemen er zijn inzake planning en organisatie.