Dominicanessenklooster

Geschiedenis

Voor een overzicht van de hele geschiedenis van het klooster kan u terecht op deze pagina 'geschiedenis dominicanessenklooster'.

huren dominicanessenklooster

Foto: copyright Frank Nevens

Het gemeentebestuur van Herne wil bouwen aan het gemeenschapsleven, het sociaal weefsel versterken en het verenigingsleven ondersteunen. Om deze redenen stelt het gemeentebestuur infrastructuur ter beschikking voor socio-culturele activiteiten.


Het gemeentebestuur van Herne biedt aan verenigingen en particulieren de mogelijkheid om verschillende lokalen in het voormalig klooster te huren.
De voorwaarden voor het verhuren van deze lokalen zijn terug te vinden in het gebruiksreglement. Dit reglement en de huurprijzen zijn vastgesteld door de gemeenteraad op 23 september 2015.

Hier kan je het gebruikersreglement downloaden.

Klik hier voor alle tarieven voor het gebruik van het dominicanessenklooster.


Hoe reserveren/beschikbaarheid raadplegen?
Beschikbaarheid raadplegen /reserveren gebeurt online door het volgen van een aantal stappen. Bij problemen kan je steeds met de helpdesk contact opnemen op info@ticketgang.be.

1°) Surf naar https://herne.zaalreservatie.be.  Klik op 'nieuwe reservering'. 'Creëer een account' de eerste keer en meld je vervolgens aan. Opgelet: accounts van verenigingen moeten eerst door de gemeente op 'actief' worden gezet!

2°) Ga naar 'Mijn Reservaties' en duid 'nieuw' aan. Daarna vul je alle gevraagde velden (gewenste zaal, periode, uur, genre, doelgroep,...) in.  

3°) Je ontvangt een bevestigingsmail van je reservatie.

Voor vragen in verband met reservaties kan je steeds contact opnemen met de dienst vrije tijd op 02 397 11 64.

overzicht infrastructuur

Het Dominicanessenklooster is gelegen in de Heilige Geeststraat 22-24, 1540 Herne.

Het gemeentebestuur stelt er de volgende infrastructuur ter beschikking:

- Grote kapel: lokaal met een oppervlakte van +/- 63m²
- Kleine kapel: lokaal met een oppervlakte van +/- 30m²
- Leslokaal 1: lokaal met een oppervlakte van +/- 30m²: vaste beamer, tafels en stoelen
- Leslokaal 2: lokaal met een oppervlakte van +/- 60m²
- Zaal + keuken: lokaal met een oppervlakte van +/- 63m²: tafels en stoelen, vaste beamer en kleine keuken bestaande uit een vriezer, flessenfrigo, inductiekookplaat met oven, afwasbak, microgolfoven en keukengerief (borden, glazen , bestek)
- Laterale gang met een oppervlakte van +/- 115 m²
- Kloostertuin. De tuin is toegankelijk bij het gebruik van de grote zaal.


Afspraken en bezoek

Voor een bezoek aan het klooster, kan u contact opnemen met de conciërge van het klooster: kathy.vandekerckhove@herne.be.