Sportregio Pajottenland

Wat is sportregio Pajottenland?

De ILV sportregio Pajottenland is een samenwerking tussen de sportdiensten van de gemeenten Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen, Gooik, Lennik, Ternat, Roosdaal, Affligem en Liedekerke en de sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant.

Waar kan je terecht?

Sportdienst Herne
Franciska Dekens
Dienst vrije tijd
Centrum 17
1540 Herne
02 397 11 64
sport@herne.be

Wat zijn de activiteiten van sportregio Pajottenland?

De sportregio Pajottenland organiseert jaarlijks een aantal vaste sportdagen voor de hele regio: een kleuterhappening, een avonturendag, een inlineskatehappening, een personeelssportdag (voor gemeente- en OCMWpersoneel), een seniorensportdag, een sportdag voor volwassen mentaal gehandicapten.

Daarnaast organiseren ze busvervoer vanuit onze regio naar enkele provinciale sportactiviteiten nl. het jeugdsportival en de provinciale seniorensportdag.
Ook het project Hopsakee, een activiteit voor de kleinste kleuters ism de plaatselijke scholen, wordt door de regio mee gecoördineerd en gefinancieerd.

Verhoging van de kwaliteitszorg binnen de sportclubs is ook een betrachting van de regiowerking. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan vorming.
Zo voorzien we een bijscholing voor redders in Ternat en Liedekerke en organiseren we sporttechnische en sportbestuurlijke infoavonden voor de sportclubs.

Op zoek naar een sport die jou op het lijf geschreven is?
Neem dan een kijkje in de jeugdsportgids.
Deze gids bevat een overzicht van alle sportclubs met een specifieke jeugdwerking verspreid over heel het Pajottenland.