jaarlijkse activiteiten cultuurraad

Gedichtendag 2014

Ben je een echte poëzieliefhebber? Kom dan op donderdag 30 januari 2014 om 20 u. naar de Bibliotheek 'Petrus Naghel' en beleef een sfeervolle poëzie-avond! Iedereen wordt uitgenodigd zijn/haar lieveelingsgedicht voor te dragen. Ook familieleden en supporters zijn van harte welkom! Voel je ook een poëtische kriebeling? Stuur dan een mailtje met je naam, adres en de titel van je lievelingsgedicht naar de cultuurbeleidscoördinator.

Erfgoeddag 2014

Op 27 april 2014 is iedereen van harte welkom om Erfgoeddag in Herne te vieren! Van 10 u. tot 18 u. kan u kennismaken met het gloednieuwe Kartuizerpad, een wandeling die speciaal werd ontworpen om het Hernse Kartuizerklooster in de kijker te zetten. Omdat de gemeente in 2014 het 700jarig bestaan van het Hernse Kartuizerklooster viert, zal er op deze Erfgoeddag een tentoonstelling lopen in de Sint-Petrus en Pauluskerk van Herne.

Om 10u wordt deze tentoonstelling officieel geopend en zal er eveneens een kunstmap worden voorgesteld, die u meer vertelt over dit waardevolle erfgoed! Tijdens de wandeling kan u proeven van heerlijke kartuizerproducten! Niet te missen dus!

Open Monumentendag 2014

Hou alvast zondag 14 september vrij. Het belooft opnieuw een originele editite te worden. (meer info volgt later)

Vormingen 2014

Op donderdag 28 augustus 2014 organiseert het Huis van het Nederlands in samenwerking met CVO GLTT een infomoment over Nederlandse cursussen. Dit infomoment gaat door van 18.30 u. tot 20 u. in Dominicanessenklooster - Heilige Geeststraat 22-24 - 1540 Herne.

In september starten er opnieuw verschillende cursussen Nederlands. Het Huis van het Nederlands vzw helpt u uw weg te vinden in het grote aanbod van Nederlandse lessen. Wij organiseren zelf geen lessen maar hebben een volledig overzicht van alle cursussen Nederlands in de provincie Vlaams-Brabant. Op basis van uw wensen en mogelijkheden zoeken wij voor u een cursus op maat.