logo klooster

Heraanleg parking Dominicanessenklooster

Op maandag 11 februari 2019 starten in het Dominicanessenklooster de werkzaamheden voor de heraanleg van de parking.
De werken zullen uitgevoerd worden door onze technische dienst in samenwerking met een externe deskundige.  Afhankelijk van het weer zouden de werken tegen midden april moeten voltooid zijn.
Het gemeentebestuur heeft recent groen licht gegeven de parking van het Dominicanessenklooster (Heilige Geeststraat 22-24 te Herne) een grondige opknapbeurt te geven. 
Tegen midden april zal de parking er heel wat fraaier en piekfijn bijliggen. 
In totaal worden er een 36-tal parkeerplaatsen voorzien.  Bovendien zullen er 2 parkeerplaatsen voor personen met een handicap vlak aan de inkom worden aangelegd. Er komt ook een staanplaats voor een mobilhome.  Verder zal er voldoende groenzone voorzien worden (gras, hagen en struiken).
Tijdens deze periode moet men er rekening mee houden dat er geen parkeergelegenheid zal zijn op de parking van het Dominicanessenklooster. Huurders of bezoekers kunnen uiteraard wel parkeren langs de straat, dit volgens het politiereglement. Wij raden aan om zoveel mogelijk te carpoolen.  Als de werken het toelaten en in mate van het mogelijke, kan het zijn dat de parking alsnog gedeeltelijk zal kunnen worden gebruikt.
Het gemeentebestuur hoopt op uw begrip en excuseert zich voor eventuele ongemakken dat deze werken met zich zullen meebrengen.
 
Voor meer informatie kan u terecht bij
- schepen van openbare werken: Lieven Snoeks, 0476 90 66 79, lieven.snoeks@herne.be
-  verantwoordelijke patrimonium: Damien Allert, 02 397 11 67, damien.allert@herne.be