logo cultuurraad

150 jaar kruisweg Meunier

De kruisweg van Meunier hangt maar liefst 150 jaar in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Kapelle. Dat wil de cultuurraad graag samen met u vieren!

Op Stille Zaterdag, 31 maart 2018, wordt er om 18u een stoet georganiseerd in Sint-Pieters-Kapelle. Iedere statie zal worden uitgebeeld en vergezeld van bijpassende muziek (door de fanfare Sint-Pieters-Herleving). Aansluitend vindt de paaswake plaats om 19u30, gevolgd door een academische zitting over de publicatie van Urbain Deblander.

Meer informatie over deze viering volgt nog op de website, facebook en affiches. U kunt ook steeds contact opnemen via tineke.moonens@herne.be. Geen inschrijvingen vereist, gratis inkom.
 
Urbain DEBLANDER stelt voor… kunstschilder Constantin Meunier.
 
De befaamde kruisweg van Meunier is sinds 150 jaar te bewonderen in de kerk van Sint-Pieters-Kapelle en is een topmonument uit ons patrimonium.
Maar wie was Meunier eigenlijk? In welke kunstperiode moeten we hem situeren en wat of wie heeft zijn werk beïnvloed? Wat was bovendien de economische, sociale en politieke achtergrond van zijn oeuvre? Ten slotte: hoe en waarom is dit grootse werk in een onooglijk dorp beland? Wie gaf er de opdracht voor en door wie werd het gefinancierd?
Op al deze vragen brengt ereschepen Urbain DEBLANDER een wetenschappelijk historisch onderlegd antwoord in zijn boek “Constantin Meunier, zijn leefwereld, zijn werk, zijn kruisweg” binnenkort verkrijgbaar voor €18.