Vrijdag 18 oktober 2019: nationale actiedag tegen woninginbraken


Samen maken we het verschil!

Dagelijks worden er in ons land meer dan 140 inbraken gepleegd. Hier kunnen we samen iets aan doen!

Dit jaar wordt voor de zesde keer op rij de nationale actiedag “1 dag niet” georganiseerd. Het doel van deze actie is om je te doen nadenken over de maatregelen die je kan nemen om van je woning, straat of buurt een veilige plek te maken. Vaak hechten we immers pas belang aan de beveiliging van onze woning wanneer we het slachtoffer zijn geweest van een inbraak.
Samen maken we het verschil!

Tijdens de week van 14 tot 20 oktober worden tal van sensibiliseringsacties opgezet. Ontdek welke acties er plaatsvinden via www.1dagniet.be en ga er zeker eens langs voor nuttige tips.
 
Ben je een geëngageerde burger en wil je zelf iets organiseren met je buurt, vereniging, onderneming of de school van je kinderen. Op www.1dagniet.be/concreet-handelen vind je concrete voorbeelden van allerlei initiatieven. Je vindt er ook talrijke affiches, folders, postkaarten en video’s met preventietips om je activiteit kleur te geven.
 
Lokale initiatieven vergroten de sociale cohesie in de straten, buurten en wijken en moedigen jouw buren aan om samen aandachtig te zijn voor inbrekers.


Bron: Provincie Vlaams-Brabant - Dienst maatschappelijke veiligheid