logo damiaanactie

Allen samen in actie tegen lepra!

Op 26, 27 en 28 januari 2018 vindt het campagneweekend van Damiaanactie plaats. Daarmee zetten wij onze strijd tegen lepra onverminderd verder. Kom dat weekend samen met ons in actie!
We dompelen ons steeds vaker onder in een virtuele wereld. Een wereld waarin we al spelend strijden om fictieve levens. Die kleine ontsnapping aan het echte leven kan soms deugd doen maar we mogen de werkelijkheid niet uit het oog verliezen. Dat is er eentje waarbij fundamentele waarden die voor ons vanzelfsprekend zijn niet voor iedereen gelden. Zoals de toegang tot de gezondheidszorg.
Lepra, een reëel probleem
De infectieziekte lepra slaat ook vandaag nog genadeloos toe. Jaarlijks worden er meer dan 220 000 nieuwe patiënten opgespoord. Lepra is een armoedeziekte; patiënten hebben dikwijls de middelen niet om medische hulp te zoeken. Maar de kans op een behandeling mag voor hen geen droom blijven. Wist je dat Damiaanactie met 50 euro een behandeling kanopstarten voor een patiënt? 50 euro volstaat dus om een écht leven te redden.
Samen een écht leven redden!
Met de januaricampagne zet Damiaanactie haar strijd tegen lepra onverminderd verder. Kom samen met ons in actie! Koop of verkoop tijdens het weekend van 26, 27 en 28 januari 2018 de gekende stiften bij de vrijwilligers. Voor een pakje van 4 stiften betaal je 6 euro. Of steun Damiaanactie met een gift via het rekeningnummer BE05 0000 0000 7575. Met de ingezamelde fondsen zorgen we ervoor dat patiënten gratis toegang krijgen tot gezondheidszorg en opnieuw hun plek vinden in de maatschappij.
Laten we samen in actie schieten tegen lepra. Laten we samen een écht leven redden.