Handletteren: Maak je eigen boekensteun - zaterdag 27 april 2019

Handletteren: Maak je eigen boekensteun
Zaterdag 27 april 2019 van 10u tot 13u
Dominicanessenklooster
Prijs: gratis
Leeftijd: 11 – 99 jaar
Inschrijving: Mail naar nelly.wyns@herne.be. Max. 12 deelnemers.

Tegen eind 2019 willen de bibliotheken van het Pajottenland een reusachtige Boekentoren van Babel bouwen. Daarvoor krijgen oude boeken een betonnen look om echt bouwstenen voor de toren te worden. Tegelijk is zo’n betonnen boek ook een ideale boekensteun. Met een handgeletterd woord naar keuze op de rug of kaft wordt het een prachtig hebbeding.

Katleen en Sofie van studio bon+jour nemen je in het eerste deel van de workshop mee in de wondere wereld van de letters en leren je om je eigen handschrift om te zetten in een mooi ontwerp. Je hoeft geen ervaring te hebben, je maakt kennis met de nodige materialen en een beetje theorie. We staan stil bij verschillende lettertypes en hoe ze evenwichtig met elkaar te verenigen, de compositie. We leren banners, stoppers, ... tekenen. In het tweede deel krijg je de kans om een eigen gekozen quote te handletteren op een boek dat je eerst een betonnen look hebt gegeven.

Op het einde van de namiddag ga je naar huis met tips en tricks om verder thuis aan de slag te gaan met handletteren. Je krijgt een hippe en persoonlijke boekensteun mee naar huis.
Je hoeft zelf niets mee te brengen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de bibliotheek Petrus Naghel.