Verkeershinder door triatlonwedstrijd op zondag 16 juni

Beste inwoner van Herne,
 
In het derde weekend van juni organiseert het Lokaal Bestuur Geraardsbergen een volledig sportweekend rond triatlon. Op zondag 16 juni vindt de hoofdwedstrijd plaats met start in Geraardsbergen en een fietsparcours over Galmaarden en Herne. U ontvangt deze brief omdat u langs het parcours bent gelegen in de gemeente Herne.
 
We komen Herne binnen via Vollezele op de Ninoofsesteenweg in de richting naar Herne centrum om zo via de Hernebosstraat, Grotestraat, H Geeststraat op de Edingsesteenweg uit te komen. Vervolgens rijden de atleten de Geraardsbergsesteenweg op, om deze te volgen tot Viane/Moerbeke.
 
Concreet zal er reeds beweging zijn om het parcours voor te bereiden vanaf 8u30. Tot 11u is alle verkeer in alle richtingen nog mogelijk. Vanaf 11u zal er een eenrichtingsverkeer gelden voor alle doorgaand verkeer in tegengestelde richting van het parcours en dit tot 15u45. Bewoners van straten die aansluiten op het parcours en die hieronder niet afzonderlijk vermeld worden, kunnen hun woning steeds verlaten in de andere richting (niet die via het parcours dus). Er zijn ter hoogte van de Hollestraat, het Centrum en het kruispunt Edingsesteenweg met Geraardsbergsesteenweg oversteekplaatsen over het parcours voorzien voor alle weggebruikers. Dit geldt ook voor de kruispunten Rendries/Brikstraat en Breemstraat/Keystraat.
 
De Hernebosstraat en Grotestraat worden volledig verkeersvrij gemaakt. Aan de bewoners van deze straten vragen wij u, indien u tussen 11u en 15u45 uw woning wenst te verlaten, uw wagen buiten het parcours te parkeren. Mocht u om dringende redenen het parcours moeten betreden vragen wij contact op te nemen op het nummer 054/43.44.04. Geenzins tegen de atletenstroom inrijden aub!
 
Wij nodigen u uiteraard van harte uit om als toeschouwer de atleten te komen aanmoedigen! Er werd reeds een Challenge Gazette verspreid met alle info. Ook op www.challenge-geraardsbergen.com kan je terecht voor meer info.

Sportieve groeten

 Kaart met omleidingen