Nieuwsoverzicht

Zoek hier op nieuwsberichten
Gevonden resultaten : 1 - 5 van 20

23/11/2017week van de ophaler

Van 20 tot 24 november gaat de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter door, een week waarin we hen graag eens willen BEDANKEN voor hun inzet.Recyclageparkwachters en afvalophalers staan dagelijks klaar zodat we ons op een eenvoudige manier kunnen ontdoen van ons afval. Maar op het recyclagepark verloopt dat niet altijd even respectvol. 9 op 10 parkwachters werden het afgelopen jaar geconfronteerd met één of andere vorm van verbale agressie, zoals roepen, schelden of intimiderende gebaren. Ook afvalophalers worden vaak geconfronteerd met onaangepast gedrag van andere weggebruikers.Daarom roepen we jullie om eens een ander gebaar te maken, namelijk een dikke DANKJEWEL!Maak een tekening of geef één van de bijgevoegde kaartjes aan je ophaler of parkwachter, je maakt er hen echt gelukkig mee!

20/11/2017Herfelingen - chemisch product

In Herfelingen bij Herne, zijn in een bedrijf twee chemische producten accidenteel gemengd.Dit gebeurde in vaten die hierop voorzien zijn en alle veiligheidsmaatregelen werden meteen geactiveerd.Er is geen risico voor de omgeving en er vielen geen slachtoffers.Onze teams zijn er ter plaatse om ervoor te zorgen dat de situatie onder controle blijft, totdat een gespecialiseerde firma de vaten komt leegpompen.

20/11/2017Herfelingen - chemisch product 2

De chemische producten die accidenteel gemengd raakten eerder op de dag vandaag in Herfelingen, worden pas morgenochtend overgepompt. Het risico is volledig ingedijkt en er is geen enkel gevaar voor de omwonenden. De brandweer kiest er daarom voor, om de producten pas over te laten pompen wanneer de chemische reactie achter de rug is. Op die manier kan ook het transport in de meest veilige omstandigheden gebeuren. Gedurende de avond en nacht, zullen nog regelmatig preventieve metingen gebeuren.

13/11/2017Het gemeentebestuur liet enkele oorlogsmonumenten restaureren

Het gemeentebestuur van Herne voorzag in 2017 een budget van € 10 000 om enkele oorlogsmonumenten van Herne te laten restaureren. Monumentenwacht Vlaams-Brabant nam de monumenten aan de kerk van Herfelingen, aan de kerk van Sint-Pieters-Kapelle en aan de Patriot onder de loep. Vooral het monument in Sint-Pieters-Kapelle vertoonde sterke barsten en stabiliteitsproblemen.

13/11/2017Conservatie kruisbeeld

Het kruisbeeld dat vroeger op de hoek van de Boulevardstraat en de Geraardsbergsestraat stond werd dit jaar geconserveerd.