Nieuwsoverzicht

Zoek hier op nieuwsberichten
Gevonden resultaten : 1 - 5 van 10

24/05/2019Uitgebreide pmd-zak nog niet aan de orde

De pmd-zak, ofwel de blauwe zak, kennen we al meer dan 20 jaar en mag plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons bevatten.Via de media vernam je misschien dat deze zak wordt uitgebreid met meer plastic verpakkingen. Dit is evenwel nog niet aan de orde in Herne.

23/05/2019Honden aan de leiband op openbare plaatsen!

Eigenaars, bezitters of bewakers van honden en andere dieren moeten deze aangelijnd laten rondlopen op een openbare plaats bij aanwezigheid van derden.

21/05/2019Bibnick: woensdag 19 juni 2019

De openbare bibliotheek Petrus Naghel en de jeugddienst organiseren voor de 3de keer een Bibnick.Een bibnick is een gezellig moment van samenzijn tussen ouders en kinderen op een leuke en ontspannen manier waarbij iedereen versnaperingen of dessertjes meebrengt om te picknicken. Deze activiteit is voor ouders met kinderen van 3 tot 8 jaar. Dit jaar staat het thema "circus" centraal. Kom gerust verkleed.

16/05/2019Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar

Vorig jaar is de Aziatische hoornaar echt zijn invasie in ons land begonnen. De overheid - in samenwerking met de universiteit, brandweerdiensten en civiele bescherming - hebben een plan klaar om dit jaar de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen. Dit is hard nodig omdat de Aziatische hoornaar onze inheemse insecten (bijen, wespen, vliegen,...) belaagt waardoor de bestuiving van onze landbouwgewassen onder druk komt te staan. Bovendien heeft de Aziatische hoornaar een opmerkelijke voorkeur voor honingbijen wat voor de imkers in ons land een ernstig probleem kan worden.

09/05/2019Bruegel op je bord. Een lezing over het voedsel in de 16de eeuw.

Bruegel op je bord. Een lezing over het voedsel in de 16de eeuw.Donderdag 6 juni 2019 om 19u30DominicanessenkloosterPrijs: €6Klik verder voor meer info.