Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
<h1>JAARLIJKSE BOEKENVERKOOP</h1>

JAARLIJKSE BOEKENVERKOOP

lees meer

Vanaf vrijdag 12 oktober t.e.m. zaterdag 20 oktober
Start boekenverkoop op vrijdag 12 oktober om 15u30

Voorlees- en knutselmoment

Voorlees- en knutselmomentlees meer

Voorlees- en knutselmoment, thema kerst en nieuw

<strong>Nieuwe projectoproep Pajottenland+</strong> <br /><strong>Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen </strong> <br /><strong>“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”</strong>

Nieuwe projectoproep Pajottenland+
Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen
“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”lees meer

Pajottenland+ werd door de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Overheid erkend als Leadergebied. Als plattelandsgebied met bottom up-werking beschikt de regio over eigen middelen. Deze budgetten worden besteed aan projecten uitgevoerd in de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. Pajottenland+ lanceerde zopas een nieuwe projectoproep. Ideeën van individuele inwoners, verenigingen (vzw‘s) of openbare besturen zijn welkom. Je kan ze tot 1 december 2018 aanmelden in een korte mail. Projecten kan je via het e-loket indienen tot 31 januari 2019 om 12 uur.

<strong>Schrijfmarathon Amnesty International</strong>

Schrijfmarathon Amnesty Internationallees meer

’Jouw brief kan levens veranderen‘ is het motto van de Schrijfmarathon die Amnesty International vanaf 1 december 2018 op gang trekt. Dit jaar schrijven we voor 10 straffe vrouwelijke mensenrechtenverdedigsters.

<strong><em>Vlaams-Brabant steunt ‘Beloofd’- campagne tegen afleiding in het verkeer</em></strong>

Vlaams-Brabant steunt ‘Beloofd’- campagne tegen afleiding in het verkeerlees meer

In september controleerden de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant op rijden onder invloed van alcohol en op afleiding. Hiermee sluit de provincie aan op de campagne ’Beloofd‘ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Deze wordt gevoerd van 8 oktober tot 11 november. De campagne sensibiliseert voor afleiding achter het stuur door gebruik van gsm of smartphone. Afleiding achter het stuur wordt aanzien als de nieuwe ’killer‘ in het verkeer. Nochtans kunnen we met enkele vuistregels ons gsm-gebruik veel veiliger maken.

<strong>Nieuwe projectoproep Pajottenland+</strong>

Nieuwe projectoproep Pajottenland+lees meer

Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen

“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”

<strong>VORMING PROFESSIONEEL COMMUNICEREN om de oorzaak van zwervuil en sluikstorten mee aan te pakken </strong>

VORMING PROFESSIONEEL COMMUNICEREN om de oorzaak van zwervuil en sluikstorten mee aan te pakken lees meer

Het zwerfvuil opruimen is een belangrijke taak. Want zwerfvuil trekt zwerfvuil aan. Maar zolang er geen gedragswijziging is bij diegene die het zwerfvuil veroorzaken, is het dweilen met de kraan open. Daarom willen we jullie een vorming aanbieden om jullie tips en methoden aan te reiken om in interactie te gaan met mensen die foutief gedrag vertonen. Wat kan je doen als je fout gedrag ziet gebeuren? Hoe spreek je best iemand aan op een veilige manier?

<strong>Wijk-werken </strong>

Wijk-werken lees meer

In 2018 startte het nieuwe systeem van wijk-werken, de opvolger van het PWA-systeem. 24 gemeenten in Halle-Vilvoorde gaan hiervoor samenwerken. Haviland wordt de wijk-werkorganisator.
Zowel particulieren, onderwijsinstellingen, vzw‘s als gemeentes en OCMW‘s kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor het uitvoeren van bepaalde (eenvoudige) taken.

Geen toeslag meer voor betalen met de kaart

Geen toeslag meer voor betalen met de kaartlees meer

Vanaf 9 augustus 2018 mogen handelaars geen extra kosten meer aanrekenen voor elektronische betalingen met de bankkaart, via overschrijving of via domiciliëring. Dit verbod om extra kosten aan te rekenen, geldt zowel voor betalen in de winkel als voor betalen op internet.

Herne Opendeurt 21 oktober 2018

Herne Opendeurt 21 oktober 2018lees meer

Op zondag 21 oktober zetten dertien lokale handelszaken hun deuren open voor het grote publiek. ’Herne opendeurt‘, die de steun van het gemeentebestuur geniet, is inmiddels al aan zijn elfde editie toe.
Tijdens ’Herne Opendeurt‘ worden de klanten verwend met allerlei bijzondere acties zoals promoties, demonstraties, kortingen, nieuwigheden, hapje-tapjes en degustaties. De opendeur loopt van 10u tot 18u.

Voorafgaande informatievergadering ikv lancering windenergieproject

Voorafgaande informatievergadering ikv lancering windenergieprojectlees meer

Op dinsdag 6 november 2018 vindt een voorafgaande informatievergadering plaats om 20u in de Herman Moreauzaal, Rue de la Procession 2, 7830 Bassilly. De vergadering wordt georganiseerd in het kader van de lancering van een windenergieproject ter hoogte van de stopplaats aan Hellebeek langs de snelweg E429/A8 in de gemeente Silly.

Inzameling kuilplastiek

Inzameling kuilplastieklees meer

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een inzameling van kuilplastiek op het recyclagepark.

<strong>Herne deelt luiers uit!</strong>

Herne deelt luiers uit!lees meer

Met de luierkasten wensen we overschotten ongebruikte luiers in te zamelen.

<strong>Digitips: Handige weetjes voor je (tablet en) smartphone</strong>

Digitips: Handige weetjes voor je (tablet en) smartphonelees meer

Op zoek naar leuke, interessante en goede apps voor op je smartphone (of tablet), maar kan je niet goed kiezen uit dat enorme aanbod? Wil je weten welke handige hulpmiddeltjes je toestel verbergt? Dan ben je hier op de juiste plaats! Je ontdekt allerlei leuke apps en je krijgt een heleboel praktische tips.

Gedichtendag 2019

Gedichtendag 2019lees meer

Gedichtendag 2019

<strong>Basisexpo over de Eerste Wereldoorlog ‘De Groote oorlog in het klein’</strong>

Basisexpo over de Eerste Wereldoorlog ‘De Groote oorlog in het klein’lees meer

De hele maand november kan deze tentoonstelling bezocht worden in de bibliotheek Petrus Naghel tijdens de openingsuren van de bib.

<strong>Lezing Constantin Meunier – 22 november 2018 om 20u – bibliotheek Petrus Naghel Herne</strong>

Lezing Constantin Meunier – 22 november 2018 om 20u – bibliotheek Petrus Naghel Hernelees meer

Lezing over het leven en werk van Constantin Meunier door Urbain Deblander.

<strong>Hola Zomaar Oma - 28 november 2018 om 14u – Polyvalente Feestzaal Sint-Pieters-Kapelle</strong>

Hola Zomaar Oma - 28 november 2018 om 14u – Polyvalente Feestzaal Sint-Pieters-Kapellelees meer

Een ludiek podiumgebeuren door Leen Persijn over de relatie GROOTOUDERS -KLEINKINDEREN. Een confronterende, vaak grappige, potsierlijke, maar ook ontroerende zoektocht gegoten in spel, tekst en liederen.

<strong>Prof. dr. em. Manu Keirse praat over rouwverwerking bij jongeren - donderdag 29 november 2018 om 20u - Dominicanessenklooster Herne </strong>

Prof. dr. em. Manu Keirse praat over rouwverwerking bij jongeren - donderdag 29 november 2018 om 20u - Dominicanessenklooster Herne lees meer

Prof. dr. em. Manu Keirse praat over rouwverwerking bij jongeren op donderdag 29 november 2018 om 20u in het Dominicanessenklooster van Herne

<strong>Versier samen met jouw buren jouw buurt tijdens de kerstdagen!</strong>

Versier samen met jouw buren jouw buurt tijdens de kerstdagen!lees meer

We genoten met z‘n allen van lange zomerdagen en avondlijke terrasjes met onze buren, maar het wordt weer vroeger donker en het is niet meer zo gezellig om samen buiten te vertoeven…
Daar willen wij echter iets aan doen!

Brochure Gemeenschapscentrum Herne

Brochure Gemeenschapscentrum Hernelees meer

Klik door en blader door onze brochure van het gemeenschapscentrum.

<strong>Els de Schepper neemt je mee achter de schermen – vrijdag 16 november 2018 om 20u – Polyvalente Feestzaal Sint-Pieters-Kapelle</strong>

Els de Schepper neemt je mee achter de schermen – vrijdag 16 november 2018 om 20u – Polyvalente Feestzaal Sint-Pieters-Kapellelees meer

Els de Schepper neemt je mee achter de schermen op vrijdag 16 november 2018 om 20u in de Polyvalente Feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle

Orgaandonatie zondag 23 september 2018

Orgaandonatie zondag 23 september 2018lees meer

Via het VTM programma MAKE BELGIUM GREAT AGAIN wordt er een grote oproep gelanceerd naar de bevolking toe om zich te registreren als orgaandonor op zondag 23 september as. Dit kan op het gemeentehuis op de dienst burgerzaken van 10 uur tot 12 uur.
Om alles vlot te laten verlopen vragen wij jullie om zeker uw identiteitskaart mee te brengen.

<span lang=onderhoudswerken straten colas 2018"/>

onderhoudswerken straten colas 2018lees meer

Ter info:

Volgende week (24-28/09) vinden er tal van onderhoudswerken van wegen plaats in onze gemeente.
Volgende straten worden aangepakt op volgende dagen en zullen bijgevolg afgesloten worden / tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn:

Politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen. 

Politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen. lees meer

Hierbij vindt u het politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen.

Amerikaans vuilbroed

Amerikaans vuilbroedlees meer

Op 23 mei 2018 werd een haard met Amerikaans vuilbroed vastgesteld in Herfelingen. Rond de haard werd een schutkring afgebakend met een straal van 3km.