Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Week van de recyclageparkwachter

Week van de recyclageparkwachterlees meer

Van 20 tot 24 november gaat de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter door, een week waarin we hen graag eens willen BEDANKEN voor hun inzet.

Recyclageparkwachters en afvalophalers staan dagelijks klaar zodat we ons op een eenvoudige manier kunnen ontdoen van ons afval. Maar op het recyclagepark verloopt dat niet altijd even respectvol. 9 op 10 parkwachters werden het afgelopen jaar geconfronteerd met één of andere vorm van verbale agressie, zoals roepen, schelden of intimiderende gebaren.
Ook afvalophalers worden vaak geconfronteerd met onaangepast gedrag van andere weggebruikers.

Daarom roepen we jullie om eens een ander gebaar te maken, namelijk een dikke DANKJEWEL!

Maak een tekening of geef één van de bijgevoegde kaartjes aan je ophaler of parkwachter, je maakt er hen echt gelukkig mee!

Situatie onder controle in Herfelingen

Situatie onder controle in Herfelingenlees meer

In Herfelingen bij Herne, zijn in een bedrijf twee chemische producten accidenteel gemengd.
Dit gebeurde in vaten die hierop voorzien zijn en alle veiligheidsmaatregelen werden meteen geactiveerd.
Er is geen risico voor de omgeving en er vielen geen slachtoffers.
Onze teams zijn er ter plaatse om ervoor te zorgen dat de situatie onder controle blijft, totdat een gespecialiseerde firma de vaten komt leegpompen.

Risico volledig ingedijkt

Risico volledig ingedijktlees meer

De chemische producten die accidenteel gemengd raakten eerder op de dag vandaag in Herfelingen, worden pas morgenochtend overgepompt. Het risico is volledig ingedijkt en er is geen enkel gevaar voor de omwonenden. De brandweer kiest er daarom voor, om de producten pas over te laten pompen wanneer de chemische reactie achter de rug is. Op die manier kan ook het transport in de meest veilige omstandigheden gebeuren. Gedurende de avond en nacht, zullen nog regelmatig preventieve metingen gebeuren.

Het gemeentebestuur liet enkele oorlogsmonumenten restaureren

Het gemeentebestuur liet enkele oorlogsmonumenten restaurerenlees meer

Het gemeentebestuur van Herne voorzag in 2017 een budget van € 10 000 om enkele oorlogsmonumenten van Herne te laten restaureren.
Monumentenwacht Vlaams-Brabant nam de monumenten aan de kerk van Herfelingen, aan de kerk van Sint-Pieters-Kapelle en aan de Patriot onder de loep. Vooral het monument in Sint-Pieters-Kapelle vertoonde sterke barsten en stabiliteitsproblemen.

Conservatie kruisbeeld

Conservatie kruisbeeldlees meer

Het kruisbeeld dat vroeger op de hoek van de Boulevardstraat en de Geraardsbergsestraat stond werd dit jaar geconserveerd.

Elektrische laadpaal aan het gemeentehuis

Elektrische laadpaal aan het gemeentehuislees meer

Elektrische auto‘s zijn tegenwoordig overal en het aantal neemt flink toe, ze veroorzaken minder CO2-uitstoot, minder geluidsoverlast en minder luchtvervuiling door fijn stof.
Deze auto‘s moeten dan natuurlijk ook kunnen laden. Allego helpt u graag door het aanbieden van betrouwbare laadoplossingen. Daarom werd een nieuwe publieke laadpaal aan het gemeentehuis Herne geplaatst. Onze AC laders hebben twee laadpunten, er kunnen twee auto‘s tegelijkertijd laden.
De laadpaal zal binnenkort in werking gesteld worden

Kom tussen 2 en 31 december naar het gemeentehuis en schrijf een brief die iemands leven kan veranderen of zelfs redden

Kom tussen 2 en 31 december naar het gemeentehuis en schrijf een brief die iemands leven kan veranderen of zelfs reddenlees meer

'Jouw brief kan levens veranderen' is het motto van de Schrijfmarathon die Amnesty International vanaf 2 december 2017 op gang trekt. Een op vier van de schrijfacties uit het verleden had impact: een vrijlating, een doodstraf die in celstraf verandert, levensomstandigheden in de gevangenis die verbeteren, ...

Gedichtendag: thema theater

Gedichtendag: thema theaterlees meer

Op donderdag 25 januari 2018 organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met bibliotheek Petrus Naghel, een sfeervolle 10de Gedichtendag waaraan iedereen kan deelnemen.

Vormingen georganiseerd door Archeduc

Vormingen georganiseerd door Archeduclees meer

Klik even door voor de vormingen die georganiseerd worden in samenwerking met Archeduc.

Hernse Senioren Academie cursusaanbod

Hernse Senioren Academie cursusaanbodlees meer

In november 2017 plannen we een nieuwe cursus Kunst en Geschiedenis en vanaf januari 2018 een nieuwe cursus ICT computer start + vervolgmodules. De cursussen worden georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met de seniorenadviesraad en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde.

Versier samen met je buren jouw buurt tijdens de kerstdagen

Versier samen met je buren jouw buurt tijdens de kerstdagenlees meer

We nodigen jou en jouw buren graag uit om samen de straten en huizen van jouw buurt te versieren zodat er een warme kerstsfeer ontstaat in onze gemeente. Je kan hiermee een geldprijs van 250 euro (eerste prijs) of 150 euro (tweede prijs) winnen, die je nadien kan gebruiken voor de organisatie van jouw buurtfeest in de zomer van 2018.
Je kan ook deelnemen als individu. Hiermee kan je een aankoopbon van 100 euro winnen.

Buurtfeesten 2017

Buurtfeesten 2017lees meer

Dit jaar organiseerden heel wat inwoners opnieuw een buurtfeest. Enkele sfeerbeelden hiervan kan je terugvinden op onze gemeentelijke facebookpagina. Begint het te kriebelen om ook een buurtfeest te organiseren? Dat kan door een aanvraag in te dienen bij de dienst vrije tijd. Het aanvraagformulier vind je onder het e-loket.

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018lees meer

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenadviesraad een valentijnsuitstap naar ‘T Vondel voor een optreden van ’Johan Verminnen 65‘ TUSSEN EEN GLIMLACH & EEN TRAAN. Johan Verminnen zijn nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven.’Tussen een glimlach & een traan‘ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers.

Seniorenadviesraad: voordracht "Kunst van ouder worden"

Seniorenadviesraad: voordracht "Kunst van ouder worden"lees meer

Ouder worden gebeurt vanzelf... er leren mee omgaan is een kunst!
In deze voordracht staat Lien D‘Hoe stil bij de beperkingen, maar ook bij de mogelijkheden van het ouder worden, zowel op lichamelijk, psychologisch als sociaal vlak. We krijgen praktische tips om lichamelijk en geestelijk gezond ouder te worden én te blijven.
Lien D‘Hoe is psychologe en gerontoloog.

Straatnaam trage verbinding tussen Frans Minnaertstraat en Hernekouter

Straatnaam trage verbinding tussen Frans Minnaertstraat en Hernekouterlees meer

Heb jij een idee om de trage verbinding tussen de Frans Minnaertstraat en de Hernekouter een naam te geven? Laat het weten via tineke.moonens@herne.be of
02 397 11 60, inschrijven kan tot 15 december.
Wie weet kiest de gemeenteraad jouw voorstel en win je een streekproductenmand!

Oproep monitoren sport anders *

Oproep monitoren sport anders *lees meer

Om de kinderen van Sport Anders ook dit jaar weer een fantastische vakantie te geven zijn creatieve jongeren en helpende handen nodig. De dienst vrije tijd van de gemeente Herne doet daarom een warme oproep naar nieuwe monitoren.

Be-alert: meteen verwittigen bij een noodsituatie

Be-alert: meteen verwittigen bij een noodsituatielees meer

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Hervatting van de onderhoudswerkzaamheden van de waterloop « Ruisseau Le Bellembecq », in tweede categorie in het Atlas van onbevaarbare waterlopen in de gemeenten van Edingen en Herne.

Hervatting van de onderhoudswerkzaamheden van de waterloop « Ruisseau Le Bellembecq », in tweede categorie in het Atlas van onbevaarbare waterlopen in de gemeenten van Edingen en Herne.lees meer

Hervatting van de onderhoudswerkzaamheden van de waterloop « Ruisseau Le Bellembecq », in tweede categorie in het Atlas van onbevaarbare waterlopen in de gemeenten van Edingen en Herne.

<strong>Nieuwe projectoproep Pajottenland+</strong> <br />

Nieuwe projectoproep Pajottenland+
lees meer

Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen

“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”

Upcycling

Upcyclinglees meer

Oude voorwerpen uit de vuilnisemmer redden en er iets nieuw van maken. Dat is Upcycling. Op 22 november kunnen kinderen tussne 6 en 12 jaar terecht in het Dominicanessenklooster om oude elektrotoestellen een nieuw leven in te blazen.