Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Buitenspeeldag 2018

Buitenspeeldag 2018lees meer

Zin om buiten te spelen? Of je uit te leven op de springkastelen, in de knutselhoek, je te laten schminken,…? Kom dan op 18 april 2018 naar het Dominicanessenklooster. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dan de Buitenspeeldag door. Deze activiteit wordt gratis aangeboden. Binnenkort meer info

Sport Anders tijdens de schoolvakanties

Sport Anders tijdens de schoolvakantieslees meer

De sportdienst organiseert tijdens de schoolvakanties Sport Anders, een sport- en creakamp voor jongeren met een mentale beperking.
De kinderen worden door ervaren begeleiders een hele dag geanimeerd met sport, spel en creamomenten van 9 uur tot 16 uur. Er is opvang voorzien van 8u30 tot 16u30.

Kleuterhappening

Kleuterhappeninglees meer

De ILV sportregio Pajottenland organiseert een kleuterhappening in de sporthal van Lennik.
De kinderen zullen zich kunnen uitleven op het springkasteel, hun kunsten kunnen tonen op het klim- en klauterparcours, met fietsjes rijden, spelen met de kleuterblokken en in het ballenbad en wie weet gaan ze naar huis als een draak of prinses of met een mooie tattoo?

Vervroegde verkiezingen in Herne!

Vervroegde verkiezingen in Herne!lees meer

In Herne zijn er al verkiezingen op zondag 22 april! De stemhokjes en stembussen zullen speciaal voor kinderen klaarstaan in het Dominicanessenklooster. Kies of je komt, maar als je niet komt, zou je de verkeerde keuze kunnen maken 😉
Inschrijven is niet nodig. Maar reserveer zondagnamiddag 22 april dus alvast in je agenda! Voor meer informatie kan je terecht via erfgoed@herne.be

Lentefeest

Lentefeestlees meer

De gemeentelijke seniorenraad organiseert voor de derde maal een lentefeest op donderdag 26 april 2018 vanaf 14 uur in zaal Bavo in Herfelingen.

Mensen Met Pijn Pajottenland

Mensen Met Pijn Pajottenlandlees meer

De lotgenotenvereniging ’Mensen met Pijn – Pajottenland‘ werd opgericht als feitelijke vereniging, onder de koepel van de Vlaamse Pijnliga en vzw Samana.De lotgenotengroep heeft tal van activiteiten op het programma staan in 2018. Een eerste activiteit gaat door op zaterdag 3 maart 2018 van 10 uur tot 12 uur in het Dominicanessenklooster. Die avond wordt door gastspreker Lieven Deltour gesproken over het thema ’een multidisciplinaire aanpak van pijn‘.

Lezing door schrijver Kris Van Steenberge

Lezing door schrijver Kris Van Steenbergelees meer

In september 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met zijn roman Woesten. In een auteurslezing schetst Kris Van Steenberge zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om zijn romans te maken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn werk.

150 jaar kruisweg Meunier

150 jaar kruisweg Meunierlees meer

De kruisweg van Meunier hangt maar liefst 150 jaar in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Kapelle. Dat wil de cultuurraad graag samen met u vieren!

Sportigo sportkampen

Sportigo sportkampenlees meer

Sportkampen Herne is een bruisende organisatie die kleuter- en kidskampen organiseert tijdens schoolvakanties! Ben je op zoek naar een zinvolle, kwaliteitsvolle, maar boven al leuke vakantiebesteding voor je kind? Motorische en creatieve activiteiten voor je kleuter, in een uitdagende omgeving?
Kom nu mee sporten!

Vormingen georganiseerd door Archeduc

Vormingen georganiseerd door Archeduclees meer

Archeduc organiseert in samenwerking met de gemeente weer tal van vormingen. Schrijf je snel in.

Voorstelling boek "Wankele Wilma" van Tania Stadsbader

Voorstelling boek "Wankele Wilma" van Tania Stadsbaderlees meer

Je kijkt met je ogen. Met je oren hoor je en ruiken doe je met je neus. Om te proeven heb je een tong, om te voelen vingers en de rest van je huid. Maar welk deel van je lichaam zorgt voor je evenwicht? Want dat heb je nodig voor letterlijk alles wat je doet. Gelukkig regelt het lichaam het op automatische piloot, waardoor beseft haast niemand hoe belangrijk dat is. Tot het fout loopt.
Hernenaar Tania Stadsbader schreef Wankele Wilma, het allereerste boek voor jong en oud dat ons evenwicht op de kaart zet naast de vijf andere zintuigen. Leer, speel en laat je verrassen door de strafste weetjes over het vergeten zintuig.

Oproep nieuw bestuur jeugdhuis

Oproep nieuw bestuur jeugdhuislees meer

Jeugdhuis Kont1R is op zoek naar een nieuwe bestuursploeg. Zin om het jeugdhuis wekelijks open te houden en maandelijks een feestje te organiseren? Dan ben jij de geschikte persoon! Voor meer info mail naar jhkont1r@gmail.com

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermen

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermenlees meer

Op 14 juni 2017 verkreeg de VMM een stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de lokale waterkeringen in Galmaarden en Herne. Aansluitend aan deze vergunning, zijn de technische plannen verder aangepast waarbij het bestek voor deze eerste fase werd gepubliceerd op 20 oktober 2017. Half november werden de werken gegund. Nadat de nodige middelen voor de werken (bijna 1,7 miljoen euro) zijn vastgelegd, kunnen de werken starten. Vermoedelijk zal dit gebeuren in het voorjaar van 2018. Voorafgaand aan de start van deze werken zal nog een informatievergadering georganiseerd worden. Ondertussen werkt de VMM verder aan de ontwikkeling van de gecontroleerde overstromingsgebieden en de vistrappen.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2<sup>de</sup> categorie </strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie lees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Denderbekken. Eveneens vinden er ook oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen plaats in het Zennebekken-Zuid.

Zwerfvuilactie

Zwerfvuilactielees meer

Tijdens de periode van 26 maart 2018 tot 8 april 2018 organiseert de gemeente Herne opnieuw een grote “zwerfvuilcampagne”. Het is de bedoeling om samen met milieubewuste scholen, verenigingen en burgers onze straten en voetwegen een grondige lenteschoonmaakbeurt te geven.

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitoren

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitorenlees meer

Voor de komende vakantieperiodes in 2018 zijn wij op zoek naar een aantal bijkomende monitoren voor onze speelpleinwerking. Ben je ouder dan 17 jaar, ben je graag actief met kinderen bezig, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen.

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018

Valentijnsuitstap: optreden 'Johan Verminnen 65' seniorenraad (55+) vrijdag 23 februari 2018lees meer

Op vrijdag 23 februari 2018 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenadviesraad een valentijnsuitstap naar ‘T Vondel voor een optreden van ’Johan Verminnen 65‘ TUSSEN EEN GLIMLACH & EEN TRAAN. Johan Verminnen zijn nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven.’Tussen een glimlach & een traan‘ mengt volslagen nieuwe liedjes met oerklassiekers.

Technische dienst zoekt jobstudenten

Technische dienst zoekt jobstudentenlees meer

Het gemeentebestuur is op zoek naar jobstudenten voor de technische dienst. Kandidaten kunnen zich aanbieden voor de paasvakantie en/of de zomervakantie (juli, augustus, september).

Vacature intergemeentelijke archivaris

Vacature intergemeentelijke archivarislees meer

Ben je gebeten door archiefwerk? Wil je lokale besturen ondersteunen om hun documentbeheer in orde te houden? Heb je een hart voor erfgoed? Dan is deze vacature misschien iets voor jou. De gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal willen in de toekomst samenwerken rond het beheer van hun gemeentelijke archieven. Voor deze boeiende functie werft de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei een intergemeentelijke archivaris (A1-A3) aan. Deze man of vrouw zal in een beurtrolsysteem werkzaam zijn in één van de deelnemende gemeenten.

<br />Uitnodiging OCMW-raad


Uitnodiging OCMW-raadlees meer

De voorzitter van de raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de raad voor Maatschappelijk Welzijn op maandag 12 februari 2018 om 20 uur stipt in de raadzaal van het OCMW, Edingsesteenweg 8A, 1540 Herne.

Uitstap Bozar

Uitstap Bozarlees meer

Zin om op ontdekkingstocht te gaan door een tentoonstelling en om daarna even zelf kunstenaar te zijn? Dat kan! De jeugdregio Pajottenland gaat op uitstap naar de Bozar in Brussel.

Alcohol in de jeugdbeweging?!

Alcohol in de jeugdbeweging?!lees meer

Gratis infoavond voor leiders en volwassenbegeleiders van jeugdverenigingen in het Pajottenland op vrijdag 16 februari 2018 van 20u30 tot 22u30 (In het kader van Tournée Minérale).

<h1 class=‘Over labels en liefde’, een getuigenis van een moeder en coach"/>

‘Over labels en liefde’, een getuigenis van een moeder en coach

lees meer

Actrice Ann Ceurvels vertelt het verhaal van haar gezin waarin haar man het label ADHD toegekend kreeg en haar zoon met ASS werd gediagnosticeerd. Ze begon aan een lange zoektocht naar de juiste zorg en wil nu ook andere ouders wegwijzers geven. Ann is intussen werkzaam als coach en zet haar ervaringen in om andere ouders te ondersteunen. Een boeiend en inspirerend verhaal voor iedereen!

In samenwerking met LOK Herne.

Cursus takkenwal en vlechtwerk

Cursus takkenwal en vlechtwerklees meer

Lesgever Jan Godemont overloopt verschillende aandachtspunten om snoeihout te voorkomen en opnieuw te verwerken in de tuin. De bouw van mooie en stevige takkenwallen en vlechtwerken wordt in detail toegelicht en in de praktijk geoefend.

<strong>WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT, </strong>OCMW-vereniging Titel VIII Hfdst.I, zoekt voor de regionale dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg b<strong>egeleidende in de gezinszorg (m/v) </strong>voor langdurig vervangingscontract (+ negen maanden)

WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT, OCMW-vereniging Titel VIII Hfdst.I, zoekt voor de regionale dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg begeleidende in de gezinszorg (m/v) voor langdurig vervangingscontract (+ negen maanden)lees meer

WELZIJNSKOEPEL WEST-BRABANT
OCMW-vereniging Titel VIII Hfdst.I

Zoekt voor de regionale dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg
Begeleidende in de gezinszorg (m/v)
Voor langdurig vervangingscontract (+ negen maanden)

Voor onze regiowerking :
Geraardsbergen-Herne-Galmaarden - Pepingen (voltijds)

Kroniek 50 jaar Academie Gooik /1967-2017

Kroniek 50 jaar Academie Gooik /1967-2017lees meer

Bijzonder nieuws uit onze Academie-wereld!
Naar aanleiding van '50 jaar Academie Gooik' stellen we u graag ons splinternieuwe boek voor: de Kroniek van de Academie!
Dit snuisterboek vol feiten, gebeurtenissen en leuke anekdotes over het wel en wee van de Academie is rijkelijk gestoffeerd met kleurrijk beeldmateriaal, krantenknipsels en foto's. Kortom, een archiefstuk dat u niet mag missen!


Lezing Pascale Naessens

Lezing Pascale Naessenslees meer

Velen willen gezonder gaan eten, maar vragen zich af: hoe doe je dat? Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met inzicht.
Pascale Naessens vertelt hoe je de kracht van natuurlijke voeding kan leren kennen en welke gevolgen deze manier van leven heeft voor ons lichaam.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuid</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuidlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert eveneens dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Zennebekken-Zuid: Rasbeek nr 1.107.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2<sup>de</sup> categorie - Denderbekken</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Denderbekkenlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Denderbekken.

Opstarttraject korte keten voor land- en tuinbouwers

Opstarttraject korte keten voor land- en tuinbouwerslees meer

Het Steunpunt Hoeveproducten ondersteunt al 15 jaar land- en tuinbouwers bij de opstart en de verdere uitbouw van een thuisverkoop van (een deel van) hun producten via de Korte Keten. Zeker in de sterk verstedelijkte provincie Vlaams-Brabant biedt de Korte Keten een potentieel en toekomstmogelijkheden voor menig land- en tuinbouwbedrijf. Met de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant willen zij er dan ook voor ijveren om de instroom in de Korte Keten te verhogen. Zij bieden dan ook vanuit het Steunpunt Hoeveproducten in jan – febr 2018 een ’opstarttraject‘ aan voor land- en tuinbouwers die overwegen in het Korte Keten verhaal te stappen.

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018lees meer

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid <br />Uitvoering oppervlakkige ruimingswerken

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid
Uitvoering oppervlakkige ruimingswerkenlees meer

in de periode van 1 december 2017 tot 31 maart 2018 zullen oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen gebeuren. In Herne wordt gewerkt aan Rasbeek nr. 1.107.