Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Intrekking ontwerpkaart 'Meest kwetsbare waardevolle bossen'

Intrekking ontwerpkaart 'Meest kwetsbare waardevolle bossen'lees meer

Op 16 mei 2017 startte het openbaar onderzoek over de ontwerpkaart met ’meest kwetsbare waardevolle bossen‘. Dit volgde uit de beslissing van de Vlaamse Regering van 31 maart 2017 om uitvoering te geven aan artikel 90ter van het Bosdecreet.

Schatting van kunstwerken

Schatting van kunstwerkenlees meer

Was je van plan om een schat van op zolder te verkopen op de garageverkoop? Of ben je gewoon heel nieuwsgierig hoeveel die ene vaas nu waard zou zijn?

Op zondag 11 juni organiseren we in Herne een schatting van kunstwerken, zoals in het VTM-programma 'Rijker dan je denkt'.

<strong>Herstellingswerken in Bloemendaelstraat en Processiestraat</strong>

Herstellingswerken in Bloemendaelstraat en Processiestraatlees meer

Momenteel voert de gemeentelijke technische dienst de voorbereidende werken uit voor herstellingswerken aan de rijbaan van deze straten.
Op donderdag 18 mei 2017 wordt asfalt gegoten. Daags nadien worden deze straten vrijgegeven.

<h1>Voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met meest kwetsbare waardevolle bossen </h1>

Voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met meest kwetsbare waardevolle bossen 

lees meer

De Vlaamse regering tekende op 31/03/2017 het besluit tot voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met de meest kwetsbare waardevolle bossen in de gemeenten.

Bibnick

Bibnicklees meer

De Openbare Bibliotheek Petrus Naghel en de jeugddienst van Herne sluiten het schooljaar vreugdevol af met een bibnick. Auteur Ingrid Vandekerckhove zal voorlezen uit haar eigen boeken. Alle ouders zijn welkom om samen gezellig in de tuin van het Dominicanessenklooster te genieten van een taartje, fruitsla,... of andere zoetigheden.

Garageverkoop 25 juni 2017

Garageverkoop 25 juni 2017lees meer

Op zondag 25 juni 2017 staat er weer een garageverkoop op het programma! Heel wat garages in Herne zullen van 10u tot 16u worden omgetoverd tot heuse snuffelruimtes waar van alles te koop wordt aangeboden.

Blokspot zomer 2017

Blokspot zomer 2017lees meer

Studeer je graag in gezelschap? Kom dan naar het Dominicanessenklooster! Van 22 mei tot 30 juni kunnen alle studenten van het secundair en hoger onderwijs uit het Pajottenland terecht in de blokspot locatie in hun gemeente.

Onderhandse verkoop bouwgrond voor halfopen bebouwing in Kokejane

Onderhandse verkoop bouwgrond voor halfopen bebouwing in Kokejanelees meer

Het OCMW van HERNE stelt volgende bouwgrond onderhands te koop een perceel bouwgrond voor halfopen bebouwing ( kavel I ), gelegen te 1540 Herne (Kokejane), Van Cauwenberghelaan, I' afdeling, Sectie D, kadastraal gesitueerd deel nummer 245c met een oppervlakte van 10a 32ca.

Zitdagen personenbelasting

Zitdagen personenbelastinglees meer

Op dinsdag 30 mei en vrijdag 2 juni 2017 van 9 tot 12 uur zal een ambtenaar van de belastingen aanwezig zijn op het OCMW Edingsesteenweg 8A,1540 Herne om mensen, die problemen hebben met of hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte , bij te staan.

Oproep tot waakzaamheid

Oproep tot waakzaamheidlees meer

De minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, roept op tot waakzaamheid op kerkhoven. In het kader van de toename van metaaldiefstallen op kerkhoven worden een reeks preventiemaatregelen voorgesteld.

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenland

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenlandlees meer

Jeugdregio Pajottenland heeft alweer een leuk zomerprogramma voor jullie klaar. Zin om deel te nemen aan één van de activiteiten? Schrijf je dan in via jeugd@herne.be. De zomervakantie dat wordt een feestje!

Technische dienst zoekt jobstudenten

Technische dienst zoekt jobstudentenlees meer

Het gemeentebestuur is op zoek naar jobstudenten voor de technische dienst. Kandidaten kunnen zich aanbieden voor de paasvakantie en/of zomervakantie.

Opleiding fuifcoach

Opleiding fuifcoachlees meer

Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding.