Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Bibnick 2018

Bibnick 2018lees meer

De Openbare bibliotheek Petrus Naghel en de jeugddienst organiseren voor de tweede maal een bibnick. Bibnick is een voorleesmoment in combinatie met een picknick. Naast het voorleesmoment kunnen de kinderen ook spelletjes spelen (thema: western) en genieten van de poppenkast.

<strong>Infoavond ‘Zonder is gezonder’: ga pesticidenvrij aan de slag! </strong>

Infoavond ‘Zonder is gezonder’: ga pesticidenvrij aan de slag! lees meer

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen gemakshalve naar pesticiden maar is dit wel de beste keuze?. Wil jij mee de overstap maken? De gemeente Herne organiseert in samenwerking met Intradura, Vlaco en VMM een infoavond over hoe je onkruid kan aanpakken zonder naar schadelijke stoffen te grijpen. Je maakt er kennis met heel wat tips en met een plan van aanpak kan je thuis zelf aan de slag! Op deze infoavonden is iedereen welkom, zowel geïnteresseerden, beginners en gevorderden! De infoavond is gratis.

<strong>De kaap van 750 gebruikers is bereikt! </strong>

De kaap van 750 gebruikers is bereikt! lees meer

Al 750 mensen maken gebruik van onze app. Op naar de 1500!

<br />Uitnodiging OCMW-raad


Uitnodiging OCMW-raadlees meer

De voorzitter van de raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de raad voor maatschappelijk welzijn op maandag 14 mei 2018 om 20u in de raadzaal van het OCMW.

Vacature intergemeentelijke archivaris voor het Pajottenland - 2e oproep

Vacature intergemeentelijke archivaris voor het Pajottenland - 2e oproeplees meer

Ben je gebeten door archiefwerk? Wil je lokale besturen ondersteunen om hun documentbeheer in orde te houden? Heb je een hart voor erfgoed? Dan is deze vacature misschien iets voor jou.

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantorenlees meer

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren. Als tijdelijke locatie verhuist de bank naar bureelcontainers die aan de overzijde van de straat, op het Heldenplein, komen te staan. Voor het leveren van de containers maakt de aannemer gebruik van een mobiele kraan.
De tijdelijke locatie wordt gebruikt tot 30 oktober 2018. Daarna gaat het vernieuwde bankfiliaal terug open.

Wijziging locatie Bloedgevers Herne

Wijziging locatie Bloedgevers Hernelees meer

Wie bloed wil geven bij de Bloedgevers Herne kan vanaf heden terecht in het Dominicanessenklooster.

Z<strong>ITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        </strong>

ZITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        lees meer

Op dinsdag 29 mei en vrijdag 1 juni 2018 vanaf 9 uur tot 15 uur zullen 2 ambtenaren van de belastingen aanwezig zijn op het OCMW Edingsesteenweg 8A,1540 Herne om mensen, die problemen hebben met of hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte , bij te staan.

Cerieuzeneuzen

Cerieuzeneuzenlees meer

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

Zonnekaart

Zonnekaartlees meer

Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie?

<strong><em>Lokale veiligheidsbevraging 2018 </em></strong>

Lokale veiligheidsbevraging 2018 lees meer

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe editie van de veiligheidsmonitor. Dit is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema‘s die georganiseerd wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen. De resultaten ervan worden gebruikt als insteek voor de nieuwe beleidsplannen voor de lokale politie en de lokale besturen, die in 2019 worden opgemaakt.

Zomeractiviteiten 2018

Zomeractiviteiten 2018lees meer

Er staan weer heel wat leuke zomeruitstappen op het programma! Bekijk ons aanbod en reserveer alvast je plaatsje. Meer info via jeugd@herne.be. Laat de zon en de vakantie maar komen!

Sport Anders tijdens de schoolvakanties

Sport Anders tijdens de schoolvakantieslees meer

De sportdienst organiseert tijdens de schoolvakanties Sport Anders, een sport- en creakamp voor jongeren met een mentale beperking.
De kinderen worden door ervaren begeleiders een hele dag geanimeerd met sport, spel en creamomenten van 9 uur tot 16 uur. Er is opvang voorzien van 8u30 tot 16u30.

Lentefeest

Lentefeestlees meer

De gemeentelijke seniorenraad organiseert voor de derde maal een lentefeest op donderdag 26 april 2018 vanaf 14 uur in zaal Bavo in Herfelingen.

Sportigo sportkampen

Sportigo sportkampenlees meer

Sportkampen Herne is een bruisende organisatie die kleuter- en kidskampen organiseert tijdens schoolvakanties! Ben je op zoek naar een zinvolle, kwaliteitsvolle, maar boven al leuke vakantiebesteding voor je kind? Motorische en creatieve activiteiten voor je kleuter, in een uitdagende omgeving?
Kom nu mee sporten!