Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Openbaar onderzoek - Vlaams ontwerp mestactieprogramma 2019-2022

Openbaar onderzoek - Vlaams ontwerp mestactieprogramma 2019-2022lees meer

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 21 februari 2019. Iedereen kan tijdens deze periode het ontwerp-mestactieprogramma 2019 - 2022 (MAP 6) en het ontwerp van het plan-MER bekijken op de website www.vlm.be.

Nieuw in de bib: zelf ontlenen en innemen van materialen

Nieuw in de bib: zelf ontlenen en innemen van materialenlees meer

Digitalisering, verzelfstandiging en privacy zijn in onze maatschappij niet meer weg te denken.

Als bibliotheek willen wij hieraan tegemoet komen door onze lezers vertrouwd te maken met het zelf uitlenen en terug innemen van de materialen. Dit kan nu via onze nieuwe zelfuitleenbalies. Ook betalen doe je aan de automaat en kan zelfs met de bankkaart. Uiteraard laten wij het persoonlijk karakter van de bib niet varen. De bibmedewerkers staan altijd ter beschikking om te helpen wanneer het niet lukt en om samen met jullie te zoeken naar wat jullie nodig hebben.

Maak rustig kennis met de nieuwe toestellen en aarzel niet om onze bibmedewerkers aan te spreken.

Gedichtendag: 31 januari om 19u Bibliotheek Petrus Naghel Herne

Gedichtendag: 31 januari om 19u Bibliotheek Petrus Naghel Hernelees meer

Op Gedichtendag organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met de Bibliotheek, een sfeervolle gedichtenavond waaraan iedereen kan deelnemen. Dit jaar laten we ons inspireren door het nationale thema "VRIJHEID".

Opleiding fuifcoach

Opleiding fuifcoachlees meer

Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding.

<strong><span>Bevoegdheidsverdeling College van Burgemeester en Schepenen Herne is gekend</span></strong>

Bevoegdheidsverdeling College van Burgemeester en Schepenen Herne is gekendlees meer

Op woensdagavond 2 januari 2019 heeft het nieuwe schepencollege haar eed afgelegd en haar bevoegdheden verdeeld voor de komende 6 jaar.

<span style=Startexpo ‘Bruegel is van ons’ in de bibliotheken van de regio P&ZStartexpo ‘Bruegel is van ons’ in de bibliotheken van de regio P&Z"/>

Startexpo ‘Bruegel is van ons’ in de bibliotheken van de regio P&ZStartexpo ‘Bruegel is van ons’ in de bibliotheken van de regio P&Zlees meer

Bruegel is van ons!

In de bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei worden enkele reproducties van Bruegel tentoongesteld. Kom van 14 januari 2019 tot 10 februari 2019 in de Bibliotheek Petrus Naghel tijdens de openingsuren van de Bib een kijkje nemen. Lees verder.

Wijziging uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

Wijziging uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafvallees meer

Zoals het Materialendecreet voorschrijft (art.18§7), dient elke gemeente het openbaar onderzoek van deze planwijziging te organiseren.
Het openbaar onderzoek loopt van 14 januari tot en met 13 maart 2019.

Opening gemeentehuis woensdag 2 januari 2019

Opening gemeentehuis woensdag 2 januari 2019lees meer

Op woensdag 2 januari 2019 opent het gemeentehuis uitzonderlijk om 9u00.

<strong>Verlengde indieningstermijn: projectoproep Pajottenland+</strong> <br /><strong>Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen</strong> <br /><strong>"Wij zoeken jouw ideeën ... om ze samen uit te werken"</strong>

Verlengde indieningstermijn: projectoproep Pajottenland+
Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen
"Wij zoeken jouw ideeën ... om ze samen uit te werken"lees meer

Pajottenland+ werd door de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Overheid erkend als Leadergebied. Als plattelandsgebied met bottom up-werking beschikt de regio over eigen middelen. Deze budgetten worden besteed aan projecten uitgevoerd in de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. Pajottenland+ lanceerde zopas een nieuwe projectoproep. Ideeën van individuele inwoners, verenigingen (vzw‘s) of openbare besturen zijn welkom.
Goed nieuws! De indiendata werden verlengd: Je kan ze nu tot 1 maart 2019 aanmelden in een korte mail aan katrien@pajottenland.be. Projecten kan je via het e-loket indienen tot 30 april 2019 om 12 uur.

<strong><span>De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaar</span></strong> <br /><span> </span>

De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaar
 lees meer

Met oudejaar voor de deur denken we aan een leuk feestje of een uitstap met vrienden en familie. Wil je op een veilige manier genieten van je avond? Dan kun je op De Lijn rekenen!

De Bib zoekt vrijwilligers

De Bib zoekt vrijwilligerslees meer

De Bib zoekt helpende handen :

• bij diverse activiteiten
• voor het ordenen van de boeken in de rekken

Interesse of vragen?
Neem dan contact op met de bibliothecaresse Nelly Wyns.
Dit kan telefonisch op het nummer 02 397 11 72 of via e-mail: nelly.wyns@herne.be

Infoflash: speelpleinwerking Kerstvakantie 2018-2019

Infoflash: speelpleinwerking Kerstvakantie 2018-2019lees meer

Het OCMW van Herne organiseert op woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019 speelplein voor jongens en meisjes vanaf 2 ½ jaar (indien zindelijk) tot en met 12 jaar.
De opvang gaat telkens door van ’s morgens 7u tot ´s avonds 18u onder leiding van ervaren monitoren/monitrices in de chirolokalen - Lindestraat 11 - 1540 Herne.

Er is geen speelplein van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019!

Pajottenland+ zoekt Projectbegeleider en -medewerker (m/v)

Pajottenland+ zoekt Projectbegeleider en -medewerker (m/v)lees meer

Pajottenland+ is een regionaal samenwerkingsverband tussen gemeentebesturen, de provincie Vlaams-Brabant, IGSV Haviland en 25 (sociale, culturele, economische en ecologische) verenigingen die in de streek actief zijn. Pajottenland+ werkt binnen het kader van Europese subsidieprogramma‘s voor plattelandsontwikkeling.

We zijn momenteel op zoek naar een tijdelijke begeleider en medewerker aan projecten rond streekvermarkting en Bruegel, en voor een aantal administratieve taken van de plattelandsontwikkeling.

<strong>Berekening zetelverdeling bijzonder comité voor de sociale dienst</strong>

Berekening zetelverdeling bijzonder comité voor de sociale dienstlees meer

Ingevolge de bepalingen van het decreet lokaal bestuur ging de algemeen directeur over tot de berekening van het aantal zetels in het bijzonder comité voor de sociale dienst dat aan de verschillende lijsten of groepen van lijsten toekomt.

<strong>Nieuwe projectoproep Pajottenland+</strong> <br /><strong>Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen </strong> <br /><strong>“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”</strong>

Nieuwe projectoproep Pajottenland+
Leefbaarheid en dynamiek in het Pajottenland verhogen
“Wij zoeken jouw ideeën… om ze samen uit te werken”lees meer

Pajottenland+ werd door de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Overheid erkend als Leadergebied. Als plattelandsgebied met bottom up-werking beschikt de regio over eigen middelen. Deze budgetten worden besteed aan projecten uitgevoerd in de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal. Pajottenland+ lanceerde zopas een nieuwe projectoproep. Ideeën van individuele inwoners, verenigingen (vzw‘s) of openbare besturen zijn welkom. Je kan ze tot 1 december 2018 aanmelden in een korte mail. Projecten kan je via het e-loket indienen tot 31 januari 2019 om 12 uur.

Gedichtendag 2019

Gedichtendag 2019lees meer

Gedichtendag 2019

Brochure Gemeenschapscentrum Herne

Brochure Gemeenschapscentrum Hernelees meer

Klik door en blader door onze brochure van het gemeenschapscentrum.