Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Orgaandonatie zondag 23 september 2018

Orgaandonatie zondag 23 september 2018lees meer

Via het VTM programma MAKE BELGIUM GREAT AGAIN wordt er een grote oproep gelanceerd naar de bevolking toe om zich te registreren als orgaandonor op zondag 23 september as. Dit kan op het gemeentehuis op de dienst burgerzaken van 10 uur tot 12 uur.
Om alles vlot te laten verlopen vragen wij jullie om zeker uw identiteitskaart mee te brengen.

<span lang=onderhoudswerken straten colas 2018"/>

onderhoudswerken straten colas 2018lees meer

Ter info:

Volgende week (24-28/09) vinden er tal van onderhoudswerken van wegen plaats in onze gemeente.
Volgende straten worden aangepakt op volgende dagen en zullen bijgevolg afgesloten worden / tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn:

Politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen. 

Politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen. lees meer

Hierbij vindt u het politiebesluit van 17 september 2018 betreffende de opheffing van het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen.

<strong><span>‘Gratis’ zonnepanelen op je dak via de Vlaamse Energielening</span></strong>

‘Gratis’ zonnepanelen op je dak via de Vlaamse Energieleninglees meer

Wie dit jaar nog via de Vlaamse Energielening zonnepanelen op zijn of haar dak laat leggen, voelt amper iets van die investering. Met de besparing op de energiefactuur betaal je immers je lening af.

Zonnepanelen laten plaatsen op je dak, is goed voor het milieu én zorgt voor een lagere energiefactuur. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gezakt, maar toch bedraagt de investering nog gemiddeld rond de 5000 à 6000 euro .
Toch is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen zonder dat je daar financieel veel van voelt. Via de Vlaamse Energielening zijn de zonnepanelen als het ware gratis. Maar hoe werkt dat juist?

kermisweekend september centrum Herne

kermisweekend september centrum Hernelees meer

Er valt in het kermisweekend van september weer heel wat te beleven.

<strong><span>Afrikaanse varkenspest</span></strong>

Afrikaanse varkenspestlees meer

Afrikaanse varkenspest
Het eerste geval van Afrikaanse varkenspest in Wallonië zorgt ook voor extra waakzaamheid in Vlaanderen. Zo zijn er een aantal gedragsregels voor wie in de natuur komt, die de verdere verspreiding van de ziekte kan helpen tegengaan. Een gevaar voor de volksgezondheid is er in geen geval. Mensen worden niet ziek, maar kunnen varkens wel besmetten.<strong>Samen maken we opnieuw een vuist tegen kanker</strong>

Samen maken we opnieuw een vuist tegen kankerlees meer

Het PLANTJESWEEKEND is een vaste waarde bij Kom op tegen Kanker. Na 23 succesvolle edities weet heel Vlaanderen wat er gebeurt tijdens het derde weekend van september: honderdduizenden azalea's, in 2017 waren dat er 325 420, vinden dan hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Droogte zomer 2018: schade aan landbouwteelten

Droogte zomer 2018: schade aan landbouwteeltenlees meer

Op vraag van de minister van Landbouw heeft het KMI de extreem droge periode in de lente en zomer van 2018 onderzocht op zijn uitzonderlijkheid. De analyse van het KMI, op basis van een terugkeerperiode van twintig jaar, toont aan dat voor heel Vlaanderen de droogte in de lente en zomer van 2018 uitzonderlijk was.

De minister laat nu verder onderzoeken of de getroffen land- en tuinbouwers beroep kunnen doen op een tussenkomst door het Vlaams Landbouwrampenfonds.

Om na te gaan of aan alle criteria is voldaan moet elke gemeente een overzicht overmaken van de aangevraagde schadegevallen. Wie nog geen aanvraagdossier heeft ingediend kan dit doen tot vrijdag 14 september 2018.

<span lang=Droogtecommissie - informeren algemene waterschaarste- en droogtetoestand"/>

Droogtecommissie - informeren algemene waterschaarste- en droogtetoestandlees meer

De Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant communiceert dat op de vergadering van de werkgroep waterschaarste- en droogterisicobeheer van woensdag 5 september besloten werd om de algemene droogtetoestand op het niveau “alarm” (oranje) te behouden. De peilen en debieten van vele rivieren en beken en de grondwaterniveaus blijven nog zeer laag. Ook de waterkwaliteitsproblemen gerelateerd aan de droogte, zoals problemen met blauwalgen, blijven aanhouden. In de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, en Limburg is er nog steeds onvoldoende regen gevallen om de grote neerslagtekorten van de voorbije maanden weg te werken. Ook de komende dagen worden er geen grote hoeveelheden neerslag voorspeld.

<strong>Inhuldiging gedenkplaat Karel Nerinckx</strong>

Inhuldiging gedenkplaat Karel Nerinckxlees meer

Op zondag 23 september wordt er een gedenkplaat ingehuldigd aan de Sint-Niklaaskerk van Herfelingen.

Deze gedenkplaat eert pastoor Karel Nerinckx, geboren in Herfelingen in 1761. Karel Nerinckx is, naast pater Damiaan, een van de twee Belgen die een standbeeld kreeg in de Verenigde Staten van Amerika.
Pastoor Nerinckx was pastoor van Meerbeek van 1793 tot 1801 in de Franse periode. Hij werd in de VS bekend als Father Nerinckx, de missionaris van Kentucky. Hij stichtte de 1ste Amerikaanse Zusterorde, de Loretijnen of Zusters van Loreto.

Herstellingswerken Kleine Leenstraat en Nattendries

Herstellingswerken Kleine Leenstraat en Nattendrieslees meer

Op donderdag 30 augustus 2018 worden er in de Kleine Leenstraat en de Nattendries herstellingswerken aan de asfaltbedekking uitgevoerd. Beide straten worden afgesloten voor alle verkeer en zijn dus niet toegankelijk. Vanaf 31 augustus zijn deze straten terug toegankelijk.

Ezelsoor 2018

Ezelsoor 2018lees meer

Zin om gratis je boeken te kaften? Kom dan op 5 september naar het Dominicanessenklooster

Historische rondrit

Historische rondritlees meer

Op zondag 26 augustus 2018 organiseert The White Star Division een historische rondrit doorheen Herne. 130 militaire voertuigen maken een doortocht door onze gemeente. Omstreeks 12u zijn ze te bezichtigen op het kaatsplein in Herne.

Viering jubilarissen 2018

Viering jubilarissen 2018lees meer

Op zondag 26 augustus 2018 vieren wij onze jubilarissen. Er zijn dit jaar 41 echtparen waarvan er 29 zullen aanwezig zijn op de viering.

Herne Pakt Uit 2018

Herne Pakt Uit 2018lees meer

Tijdens Herne Pakt Uit vinden allerlei workshops, initiaties en doorlopende activiteiten plaats voor jong en oud. Een greep uit ons aanbod: petanque, knutselen, springkastelen, éénwieleren, grime, sporten,… F.C. Herne speelt die dag thuis. De match kan gratis worden bijgewoond. Deze namiddag vol sport en spel wordt afgesloten met een optreden van The Kicks Band.

<strong>Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!</strong>

Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!lees meer

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantorenlees meer

Belfius bank Herne verbouwt zijn kantoren. Als tijdelijke locatie verhuist de bank naar bureelcontainers die aan de overzijde van de straat, op het Heldenplein, komen te staan. Voor het leveren van de containers maakt de aannemer gebruik van een mobiele kraan.
De tijdelijke locatie wordt gebruikt tot 30 oktober 2018. Daarna gaat het vernieuwde bankfiliaal terug open.