Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
<strong>Concessionaris gezocht</strong>

Concessionaris gezochtlees meer

Het gemeentebestuur van Herne wenst een concessie te verlenen voor een pand gelegen in Herne, Heilige Geeststraat 22. Geïnteresseerden kunnen de concessienota met procedure en voorwaarden voor de biedingen opvragen bij gemeentebestuur@herne.be of hier downloaden.

<strong>Milieuvergunningsaanvraag voor een windturbineproject van Eoly NV </strong>

Milieuvergunningsaanvraag voor een windturbineproject van Eoly NV lees meer

Op 26/01/2017 werd door Eoly NV een milieuvergunningsaanvraag ingediend voor het uitbaten van windturbines, gelegen Heizel, gelegen tussen Edingsesteenweg en Garennestraat te 1541 Herne.

De aanvraag betreft een nieuwe inrichting en heeft betrekking op 3 windturbines met een maximale tiphoogte van 200 meter en een maximaal vermogen van 3,6 MW per turbine.

Op 16/3/2017 ontvingen we het bericht van Eoly dat zij geen windturbines zullen bouwen en exploiteren met een tiphoogte van meer dan 150 meter.

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot volgende aanwervingen (m/v):

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot volgende aanwervingen (m/v):lees meer

Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot volgende aanwervingen (m/v): deskundige patrimonium, deskundige mobiliteit, deskundige secretariaat en vrije tijd (specialisatie jeugd), technisch assistent, hulppersoneel (schoonmaak sporthal)

Buitenspeeldag 2017

Buitenspeeldag 2017lees meer

Kom op 19 april naar het Dominicanessenklooster voor de Buitenspeeldag en leef je uit op tal van attracties.

Oproep tot waakzaamheid

Oproep tot waakzaamheidlees meer

De minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, roept op tot waakzaamheid op kerkhoven. In het kader van de toename van metaaldiefstallen op kerkhoven worden een reeks preventiemaatregelen voorgesteld.

<strong>Ambacht in de Kijker 2017, inschrijvingen sluiten op 15 maart!</strong>

Ambacht in de Kijker 2017, inschrijvingen sluiten op 15 maart!lees meer

Ben je ambachtsman of –vrouw en wil je je ervaring delen om de ambachtelijke sector te promoten bij het grote publiek? Doe mee aan de Ambachtsprijs 2017!

Carnavalsbus 2017

Carnavalsbus 2017lees meer

Duik zorgeloos de feestnacht in van Halle carnaval. Ook al ben je verkleed als piraat, draak of clown, de chauffeurs van De Lijn brengen je veilig naar huis met de extra nachtbus.

Hernenaar Eddy Peremans heeft nieuw project: strijkover

Hernenaar Eddy Peremans heeft nieuw project: strijkoverlees meer

Hernenaar Eddy Peremans heeft een nieuw project: Strijkover. Bij Strijkrover laat hij zijn Nederlandstalige liedjes en gitaarcomposities fijntjes inkleuren door een violiste (Saskia Van Keer) en een celliste (Renke van Impe).

Voorlopige vaststelling van het Natura 2000-programma

Voorlopige vaststelling van het Natura 2000-programmalees meer

De Vlaamse Regering ging onlangs over tot de voorlopige vaststelling van het Vlaams Natura 2000-programma. Het Agentschap Natuur en Bos heeft een openbaar onderzoek over dit voorlopig vastgestelde programma georganiseerd. Opmerkingen en bezwaren kunnen ingediend worden tot 7 mei 2017

Infosessie op kamp

Infosessie op kamplees meer

Ga je met je vereniging op kamp? Kom dan zeker langs op 22 april voor enkele bruikbare tips! Inschrijven kan via preventie@pajottenland.be. Deelname is gratis.

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenland

Zomeractiviteiten 2017 - jeugdregio Pajottenlandlees meer

Jeugdregio Pajottenland heeft alweer een leuk zomerprogramma voor jullie klaar. Zin om deel te nemen aan één van de activiteiten? Schrijf je dan in via jeugd@herne.be. De zomervakantie dat wordt een feestje!

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG VOOR DE EXPLOITATIE VAN EEN INRICHTING KLASSE 1

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG VOOR DE EXPLOITATIE VAN EEN INRICHTING KLASSE 1lees meerDe burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door Eoly NV, gevestigd Edingsesteenweg 196 te 1500 Halle een milieuvergunningsaanvraag klasse 1 is ingediend met exploitatie “Heizel‘ gelegen tussen Edingsesteenweg/Garennestraat te 1541 Sint-Pieters-Kapelle op de percelen kadastraal bekend als : 3de Afdeling, Sectie C percelen 537a, 621e en 636m.

Voor het uitbaten van een nieuwe inrichting met als voorwerp : het plaatsen van drie windturbines voor de productie van windenergie.

Technische dienst zoekt jobstudenten

Technische dienst zoekt jobstudentenlees meer

Het gemeentebestuur is op zoek naar jobstudenten voor de technische dienst. Kandidaten kunnen zich aanbieden voor de paasvakantie en/of zomervakantie.

Oppervlakkige ruimingswerken waterlopen

Oppervlakkige ruimingswerken waterlopenlees meer

Wist je dat er tot 31 maart 2017 oppervlakkige ruimingswerken uitgevoerd worden aan de waterlopen die de provincie beheert?

Opleiding fuifcoach

Opleiding fuifcoachlees meer

Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding.