Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Bibliotheekweek

Bibliotheekweeklees meer

Van vrijdag 7 oktober tot en met zaterdag 15 oktober gaat de bibliotheekweek door. Aftrap van de traditionele boeken- en tijdschriftenverkoop is op vrijdag 7 oktober om 15u30.

Lifeboks: kanker bespreekbaar in Herne

Lifeboks: kanker bespreekbaar in Hernelees meer

Graag wil de gemeente in samenwerking met de Rolmopsen kanker bespreekbaar maken. Daarom wordt gestart met de babbelgroep 'Lifeboks'. Een plaats waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten voor een gezellige babbel of een luisterend oor.

<strong>Infosessie voor horeca-uitbaters </strong>

Infosessie voor horeca-uitbaters lees meer

74 horecazaken in de 6 gemeenten van de politiezone Pajottenland werden door de intergemeentelijke preventiedienst aangeschreven om ze te sensibiliseren rond de wet op de beteugeling van de dronkenschap. Alle frustraties, vragen en bedenkingen kunnen gesteld worden tijdens de gratis infosessie voor horeca-uitbaters op 11 oktober in Herne. Vragen of bedenkingen kunnen ook vooraf gemeld worden via preventie@pajottenland.be

<span>De InfraxBouwTeams plaveien de weg</span>

De InfraxBouwTeams plaveien de weglees meer

Zit je - net zoals zoveel andere Belgen - met een spreekwoordelijke baksteen in je maag? Of wil je graag een bestaande woning grondig verbouwen? Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Inschrijven voor een InfraxBouwTeam in je buurt is een slimme keuze. Naast extra wooncomfort kan energiezuinig bouwen of verbouwen je op termijn een flinke duit opleveren.

Wandeling op 29 september 2016

Wandeling op 29 september 2016lees meer

Op donderdag 29 september organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een wandeling in onze groene gemeente. Start om 14 uur aan de kerk in Kokejane.

Verkeersveiligheidonderzoek

Verkeersveiligheidonderzoeklees meer

Kans maken op een iPad mini EN de verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers in uw stad of gemeente helpen verbeteren?
Het kan door de vragenlijst van het Europees project InDeV in te vullen!

Lancering fairtrade kookboek

Lancering fairtrade kookboeklees meer

Op 8 oktober tussen 10u en 13u stelt de regionale Fairtrade werkgroep Pajottenland-Zennevallei zijn eigen Fairtrade kookboek voor op de Grote markt in Halle. Ontdek de gerechten van onze Hernenaren in het kookboek!

European Social Survey

European Social Surveylees meer

België neemt sinds 2001 om de twee jaar deel aan de European Social Survey. De KU Leuven voert dit onderzoek uit om de sociale, politieke en ethische attitudes van onze landgenoten in kaart te brengen. Het onderzoek vindt telkens plaats in een aantal at random geselecteerde gemeenten. Voor de achtste ronde van dit onderzoek behoort de gemeente Herne tot de toevalssteekproef.

Kerstuitstap naar Monschau (55+) op vrijdag 2 december 2016

Kerstuitstap naar Monschau (55+) op vrijdag 2 december 2016lees meer

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de seniorenraad een daguitstap naar Monschau.

Herne Opendeurt

Herne Opendeurtlees meer

Zondag 16 oktober 2016 tussen 10 uur en 18 uur vindt de 9de editie plaats van “Herne opendeurt”. Op die dag leggen de deelnemende Hernese handelaars hun klanten extra in de watten en maken ze hun producten en diensten beter bekend.

Win een speeltuin voor onze gemeente!

Win een speeltuin voor onze gemeente!lees meer

Onze gemeente neemt deel aan de Bebat inzamelactie en kan zo een unieke en milieuvriendelijke speeltuin winnen! Hiervoor rekenen we op u.

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beeck

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beecklees meer

Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op zijn boek ’Het verlies van België‘, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

Vormingen Archeduc

Vormingen Archeduclees meer

Hier kan men alle vormingen terugvinden, georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met Archeduc.

<span>Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016</span>

Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016lees meer

Hier vind je de nieuwe openingsuren van het postkantoor in Herne.

Gezocht: gemachtigde opzichters!

Gezocht: gemachtigde opzichters!lees meer

Kandidaten moeten voor ze gemachtigd opzichter kunnen worden, een korte opleiding volgen, bestaande uit een theoretisch deel van een 3-tal uren en een praktisch deel. Ook dit jaar zal de provincie de theoretische opleidingen van de kandidaten gratis organiseren en zal het praktische deel van de vorming in overleg met de lokale politie worden opgezet.
Geïnteresseerde ouders, leerkrachten, vrijwilligers, …. Kunnen zich tot 01 oktober 2016 ENKEL DIGITAAL VIA http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/politie/opleiding-aan-derden/verkeer/gemachtigd-opzichter.jsp inschrijven voor één van de geplande theoretische opleidingen

Festiv' Herne

Festiv' Hernelees meer

Zin om volledig uit de bol te gaan? Te dansen, zingen en springen? Dan moet je op 8 oktober op het kaatsplein in Herne zijn! Omstreeks 19 uur vangen er allerlei optredens aan.

<strong>iD-Kloosterproject</strong>

iD-Kloosterprojectlees meer

Toen de gemeente Herne in 2010 na aankoop de sleutel van het Dominicanessenklooster ontving, kreeg ze deze wijze woorden er bovenop: "Bomen kunnen elkaar niet ontmoeten, mensen wel." Een kern van waarheid die we graag als basis gebruiken bij de opmaak van de toekomstvisie van deze kloostersite.