Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |

Wijziging locatie gemeenteraad

Wijziging locatie gemeenteraadlees meer

Wegens renovatiewerken in de raadzaal van het gemeentehuis, gaat de volgende vergadering van de gemeenteraad door in de grote zaal van het Dominicanessenklooster (Heilige Geeststraat 22-24, 1540 Herne). De volgende vergadering vindt plaats op 28 maart 2018 om 20u.

Z<strong>ITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        </strong>

ZITDAGEN 2018 PERSONENBELASTING HERNE                        lees meer

Op dinsdag 29 mei en vrijdag 1 juni 2018 vanaf 9 uur tot 15 uur zullen 2 ambtenaren van de belastingen aanwezig zijn op het OCMW Edingsesteenweg 8A,1540 Herne om mensen, die problemen hebben met of hulp willen bij het invullen van hun belastingaangifte , bij te staan.

Buitenspeeldag 2018

Buitenspeeldag 2018lees meer

Zin om buiten te spelen? Of je uit te leven op de springkastelen, in de knutselhoek, je te laten schminken,…? Kom dan op 18 april 2018 naar het Dominicanessenklooster. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dan de Buitenspeeldag door. Deze activiteit wordt gratis aangeboden. Binnenkort meer info

Cerieuzeneuzen

Cerieuzeneuzenlees meer

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

Zonnekaart

Zonnekaartlees meer

Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie?

<strong><em>Lokale veiligheidsbevraging 2018 </em></strong>

Lokale veiligheidsbevraging 2018 lees meer

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe editie van de veiligheidsmonitor. Dit is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema‘s die georganiseerd wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen. De resultaten ervan worden gebruikt als insteek voor de nieuwe beleidsplannen voor de lokale politie en de lokale besturen, die in 2019 worden opgemaakt.

Werfreserve ocmw 2018

Werfreserve ocmw 2018lees meer

Het OCMW van 1540 Herne wenst een werfreserve aan te leggen van 2 jaar voor toekomstige contractuele aanwervingen voor de volgende functies:

Maatschappelijk werker (B1-B3 ) voor de sociale dienst in contractueel verband
en
Technisch beambte (arbeider) voor de klusjesdienst ( D1-D3 ) in contractueel verband.

Kind op kamp? Een overlevingsplan voor ouders

Kind op kamp? Een overlevingsplan voor ouderslees meer

Deze infoavond richt zich naar ouders van kinderen die op kamp gaan en biedt een antwoord op vragen zoals: Mijn kind gaat alleen mee op kamp, wat nu? Hoeveel zakgeld geef ik mee? Is er een financiële tegemoetkoming mogelijk en wat als mijn kind specifieke zorg nodig heeft? Het aanreiken van handvaten zorgt ervoor dat je je samen met het kind kan voorbereiden op dit avontuur wanneer ze voor even uit je gezichtsveld verdwijnen.

Zwerfvuilactie

Zwerfvuilactielees meer

Tijdens de periode van 26 maart 2018 tot 8 april 2018 organiseert de gemeente Herne opnieuw een grote “zwerfvuilcampagne”. Het is de bedoeling om samen met milieubewuste scholen, verenigingen en burgers onze straten en voetwegen een grondige lenteschoonmaakbeurt te geven.

Zomeractiviteiten 2018

Zomeractiviteiten 2018lees meer

Er staan weer heel wat leuke zomeruitstappen op het programma! Bekijk ons aanbod en reserveer alvast je plaatsje. Meer info via jeugd@herne.be. Laat de zon en de vakantie maar komen!

Gratis nachtbus

Gratis nachtbuslees meer

Het is weer feest in Halle. Op 10, 11 en 12 maart gaat het carnavalsweekend door met tal van festiviteiten en stoeten. Elke dag wordt afgesloten met een dolle nacht. En ook dit jaar kan je weer rekenen op de chauffeurs van De Lijn. Zij brengen je veilig en gratis naar huis met de nachtbussen. De nachtbussen rijden naar Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en het Pajottenland.

Knutselen Pasen

Knutselen Pasenlees meer

De eerste zonnestraaltjes komen er door. De paasvakantie lonkt om de hoek.
Het is weer die tijd van het jaar waarin we paaseitjes kunnen smullen. Heb je er al zin in? En weet je niet wat doen?
Kom dan op woensdag 28 maart naar het Dominicanessenklooster!

Van 13u30 tot 16u30 kan je er knutselen rond het thema Pasen. De namiddag wordt afgesloten met een leuke paaszoektocht in de tuin.Inschrijven kan tot en met 21 maart. Wees er dus snel bij.

Sport Anders tijdens de schoolvakanties

Sport Anders tijdens de schoolvakantieslees meer

De sportdienst organiseert tijdens de schoolvakanties Sport Anders, een sport- en creakamp voor jongeren met een mentale beperking.
De kinderen worden door ervaren begeleiders een hele dag geanimeerd met sport, spel en creamomenten van 9 uur tot 16 uur. Er is opvang voorzien van 8u30 tot 16u30.

Kleuterhappening

Kleuterhappeninglees meer

De ILV sportregio Pajottenland organiseert een kleuterhappening in de sporthal van Lennik.
De kinderen zullen zich kunnen uitleven op het springkasteel, hun kunsten kunnen tonen op het klim- en klauterparcours, met fietsjes rijden, spelen met de kleuterblokken en in het ballenbad en wie weet gaan ze naar huis als een draak of prinses of met een mooie tattoo?

Vervroegde verkiezingen in Herne!

Vervroegde verkiezingen in Herne!lees meer

In Herne zijn er al verkiezingen op zondag 22 april! De stemhokjes en stembussen zullen speciaal voor kinderen klaarstaan in het Dominicanessenklooster. Kies of je komt, maar als je niet komt, zou je de verkeerde keuze kunnen maken 😉
Inschrijven is niet nodig. Maar reserveer zondagnamiddag 22 april dus alvast in je agenda! Voor meer informatie kan je terecht via erfgoed@herne.be

Lentefeest

Lentefeestlees meer

De gemeentelijke seniorenraad organiseert voor de derde maal een lentefeest op donderdag 26 april 2018 vanaf 14 uur in zaal Bavo in Herfelingen.

150 jaar kruisweg Meunier

150 jaar kruisweg Meunierlees meer

De kruisweg van Meunier hangt maar liefst 150 jaar in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Kapelle. Dat wil de cultuurraad graag samen met u vieren!

Sportigo sportkampen

Sportigo sportkampenlees meer

Sportkampen Herne is een bruisende organisatie die kleuter- en kidskampen organiseert tijdens schoolvakanties! Ben je op zoek naar een zinvolle, kwaliteitsvolle, maar boven al leuke vakantiebesteding voor je kind? Motorische en creatieve activiteiten voor je kleuter, in een uitdagende omgeving?
Kom nu mee sporten!

Vormingen georganiseerd door Archeduc

Vormingen georganiseerd door Archeduclees meer

Archeduc organiseert in samenwerking met de gemeente weer tal van vormingen. Schrijf je snel in.

Oproep nieuw bestuur jeugdhuis

Oproep nieuw bestuur jeugdhuislees meer

Jeugdhuis Kont1R is op zoek naar een nieuwe bestuursploeg. Zin om het jeugdhuis wekelijks open te houden en maandelijks een feestje te organiseren? Dan ben jij de geschikte persoon! Voor meer info mail naar jhkont1r@gmail.com

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermen

Stand van zaken van de waterbeheersingswerken uit te voeren aan de Mark om de woningen in de Stationsstraat, Rendries en Scherpstraat te beschermenlees meer

Op 14 juni 2017 verkreeg de VMM een stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de lokale waterkeringen in Galmaarden en Herne. Aansluitend aan deze vergunning, zijn de technische plannen verder aangepast waarbij het bestek voor deze eerste fase werd gepubliceerd op 20 oktober 2017. Half november werden de werken gegund. Nadat de nodige middelen voor de werken (bijna 1,7 miljoen euro) zijn vastgelegd, kunnen de werken starten. Vermoedelijk zal dit gebeuren in het voorjaar van 2018. Voorafgaand aan de start van deze werken zal nog een informatievergadering georganiseerd worden. Ondertussen werkt de VMM verder aan de ontwikkeling van de gecontroleerde overstromingsgebieden en de vistrappen.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2<sup>de</sup> categorie </strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie lees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Denderbekken. Eveneens vinden er ook oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen plaats in het Zennebekken-Zuid.

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitoren

Speelplein Winnepoe zoekt kandidaat monitorenlees meer

Voor de komende vakantieperiodes in 2018 zijn wij op zoek naar een aantal bijkomende monitoren voor onze speelpleinwerking. Ben je ouder dan 17 jaar, ben je graag actief met kinderen bezig, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen.

Technische dienst zoekt jobstudenten

Technische dienst zoekt jobstudentenlees meer

Het gemeentebestuur is op zoek naar jobstudenten voor de technische dienst. Kandidaten kunnen zich aanbieden voor de paasvakantie en/of de zomervakantie (juli, augustus, september).

Vacature intergemeentelijke archivaris

Vacature intergemeentelijke archivarislees meer

Ben je gebeten door archiefwerk? Wil je lokale besturen ondersteunen om hun documentbeheer in orde te houden? Heb je een hart voor erfgoed? Dan is deze vacature misschien iets voor jou. De gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal willen in de toekomst samenwerken rond het beheer van hun gemeentelijke archieven. Voor deze boeiende functie werft de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei een intergemeentelijke archivaris (A1-A3) aan. Deze man of vrouw zal in een beurtrolsysteem werkzaam zijn in één van de deelnemende gemeenten.

Uitstap Bozar

Uitstap Bozarlees meer

Zin om op ontdekkingstocht te gaan door een tentoonstelling en om daarna even zelf kunstenaar te zijn? Dat kan! De jeugdregio Pajottenland gaat op uitstap naar de Bozar in Brussel.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuid</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-zuidlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert eveneens dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Zennebekken-Zuid: Rasbeek nr 1.107.

<strong>Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2<sup>de</sup> categorie - Denderbekken</strong>

Onderhoudswerken van de onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Denderbekkenlees meer

De provincie Vlaams-Brabant informeert dat tot 31 maart 2018 de oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen zullen plaatsvinden in het Denderbekken.

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018

Algemene invoering van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2018lees meer

Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning.

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid <br />Uitvoering oppervlakkige ruimingswerken

Onbevaarbare waterlopen van de 2de categorie - Zennebekken-Zuid
Uitvoering oppervlakkige ruimingswerkenlees meer

in de periode van 1 december 2017 tot 31 maart 2018 zullen oppervlakkige ruimingswerken aan de provinciale waterlopen gebeuren. In Herne wordt gewerkt aan Rasbeek nr. 1.107.