Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Win een speeltuin voor onze gemeente!

Win een speeltuin voor onze gemeente!lees meer

Onze gemeente neemt deel aan de Bebat inzamelactie en kan zo een unieke en milieuvriendelijke speeltuin winnen! Hiervoor rekenen we op u.

Uitreiking solidariteitsprijs 2015, carrièreprijs 2015, winnaar fotowedstrijd 2015 en jonge talenten 2016

Uitreiking solidariteitsprijs 2015, carrièreprijs 2015, winnaar fotowedstrijd 2015 en jonge talenten 2016lees meer

Op vrijdagavond 16 september worden de carrièreprijs voor cultuur 2015 en de solidariteitsprijs 2015 uitgereikt. Ook de winnaar van de fotowedstrijd 2015 wordt bekendgemaakt en de afgestudeerden van de Academie Muziek, Woord en Dans (afdeling Herne) krijgen een attentie.

Informatie- en inschrijvingsavond Nederlands leren

Informatie- en inschrijvingsavond Nederlands lerenlees meer

Het is nooit te laat om Nederlands te leren! De gemeenten Herne, Bever en Galmaarden organiseren in samenwerking met het GLTT-CVO en het Huis van het Nederlands een informatie- en inschrijvingsavond. Hier wordt er getoetst op welk niveau je het best kan starten. Geïnteresseerd? Kom dan op donderdag 25 augustus 2016 naar het Dominicanessenklooster (Heilige Geeststraat 22-24) van 18u30 tot 20u en mis deze informatie- en inschrijvingsavond niet.

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beeck

'De Belgische Revolutie' door Johan Op de Beecklees meer

Meesterverteller Johan Op de Beeck reconstrueert minutieus en meeslepend het ontstaan van België. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op zijn boek ’Het verlies van België‘, een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in onze vaderlandse geschiedenis en politiek.

<strong>ONTSPANNINGSNAMIDDAG SENIOREN</strong>

ONTSPANNINGSNAMIDDAG SENIORENlees meer

Dit jaar heeft de ontspanningsnamiddag voor senioren, aangeboden door het gemeentebestuur plaats op woensdag 21 september 2016 om 14 uur in het Bavocentrum te Herfelingen. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Vormingen Archeduc

Vormingen Archeduclees meer

Hier kan men alle vormingen terugvinden, georganiseerd door de gemeente Herne in samenwerking met Archeduc.

<span>Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016</span>

Nieuwe openingsuren postkantoor Herne vanaf 5 september 2016lees meer

Hier vind je de nieuwe openingsuren van het postkantoor in Herne.

Gezocht: gemachtigde opzichters!

Gezocht: gemachtigde opzichters!lees meer

Kandidaten moeten voor ze gemachtigd opzichter kunnen worden, een korte opleiding volgen, bestaande uit een theoretisch deel van een 3-tal uren en een praktisch deel. Ook dit jaar zal de provincie de theoretische opleidingen van de kandidaten gratis organiseren en zal het praktische deel van de vorming in overleg met de lokale politie worden opgezet.
Geïnteresseerde ouders, leerkrachten, vrijwilligers, …. Kunnen zich tot 01 oktober 2016 ENKEL DIGITAAL VIA http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/politie/opleiding-aan-derden/verkeer/gemachtigd-opzichter.jsp inschrijven voor één van de geplande theoretische opleidingen

Festiv' Herne

Festiv' Hernelees meer

Zin om volledig uit de bol te gaan? Te dansen, zingen en springen? Dan moet je op 8 oktober op het kaatsplein in Herne zijn! Omstreeks 19 uur vangen er allerlei optredens aan.

We Are Europe

We Are Europelees meer

De Finse stad Joensuu neemt het initiatief voor een Europa-brede campagne waarbij aan steden en gemeenten gevraagd wordt om de Europese vlag uit te hangen. Gemeente Herne doet mee! ‪#‎WeAreEurope‬

<strong>Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop</strong>

Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkooplees meer

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!

<strong>Geen oranje vuilniszakken meer op het recyclagepark</strong>

Geen oranje vuilniszakken meer op het recyclageparklees meer

Voorgaande jaren was er tijdens de zomerperiode een container in het recyclagepark beschikbaar om je restafval in te deponeren. Als je bijvoorbeeld op vakantie was en je bijgevolg geen vuilniszakken buiten kon zetten, kon je je restafval hier naartoe brengen. Omwille van een verbod is het niet mogelijk dit nog langer te organiseren. Er mogen in het recyclagepark geen oranje vuilniszakken meer aanvaard worden. Het deponeren van slachtafval en medicijnen is eveneens verboden.

<strong>Schatten van vlieg Pajottenland</strong>

Schatten van vlieg Pajottenlandlees meer

Vlieg heeft verschillende schatten verstopt in het Pajottenland en daagt jullie uit om deze schatten te gaan zoeken.

Begeleid wonen Pajottenland

Begeleid wonen Pajottenlandlees meer

De dienst Begeleid Wonen Pajottenland begeleidt personen met een beperking of (vermoeden van) handicap bij het zelfstandig wonen. Deze organisatie is ook werkzaam in onze gemeente.

<strong>Gemeentebestuur Herne analyseert wateroverlast en tracht antwoord te bieden aan de problemen</strong>

Gemeentebestuur Herne analyseert wateroverlast en tracht antwoord te bieden aan de problemenlees meer

De laatste weken werd de gemeente Herne getroffen door hevige onweersbuien. De getroffen inwoners kunnen hun schade melden via gemeentebestuurd@herne.be zodoende dat de situatie van de laatste weken zo correct mogelijk in kaart kan worden gebracht.

Zomeractiviteiten jeugdregio Pajottenland

Zomeractiviteiten jeugdregio Pajottenlandlees meer

De jeugdregio Pajottenland organiseert weer enkele toffe activiteiten deze zomer!

<strong>iD-Kloosterproject</strong>

iD-Kloosterprojectlees meer

Toen de gemeente Herne in 2010 na aankoop de sleutel van het Dominicanessenklooster ontving, kreeg ze deze wijze woorden er bovenop: "Bomen kunnen elkaar niet ontmoeten, mensen wel." Een kern van waarheid die we graag als basis gebruiken bij de opmaak van de toekomstvisie van deze kloostersite.