Start | aA | Aanmelden | Sitemap | print | Contact |
Vier carnaval met ons!

Vier carnaval met ons!lees meer

Zin om uit de bol te gaan? Kom dan mee feesten met de jeugddienst en de Openbare Bibliotheek Petrus Naghel op 28 februari in de Polyvalente Feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle.

Informatiemoment: Help, ik ga renoveren!

Informatiemoment: Help, ik ga renoveren!lees meer

Moet ik een stedenbouwkundige vergunning aanvragen of niet?
Welke ingrepen doe ik het best op het vlak van energiebesparing voor mijn woning?
Welke premies bestaan er voor mensen die renoveren?

Oppervlakkige ruimingswerken waterlopen

Oppervlakkige ruimingswerken waterlopenlees meer

Wist je dat er tot 31 maart 2017 oppervlakkige ruimingswerken uitgevoerd worden aan de waterlopen die de provincie beheert?

Opleiding fuifcoach

Opleiding fuifcoachlees meer

Alle organisatoren van publiek toegankelijke feesten of fuiven zijn volgens het gemeentelijk feest- en fuifreglement verplicht om een opgeleide fuifcoach te hebben. Deze gratis opleiding bestaat uit een onderdeel theorie, EHBO en brandbestrijding.

<strong>De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaar</strong>

De Lijn brengt je veilig thuis bij oudejaarlees meer

Oudjaar, dat is een leuk feestje of een uitstap met vrienden en familie. Wil je op een veilige manier genieten van je avond? Dan kun je op De Lijn rekenen!

Uitstap naar "Unidamu"

Uitstap naar "Unidamu"lees meer

Op donderdag 2 maart, tijdens de krokusvakantie, trekt jeugddienst Herne samen met jeugdregio Pajottenland naar het Kursaal in Oostende. Om 11u gaan we er naar de nieuwste Ketnet musical ’Unidamu‘ kijken.

Een nummerplaat voor elke bromfiets

Een nummerplaat voor elke bromfietslees meer

Alle bromfietsen (nieuw en gebruikt) moeten worden ingeschreven voor 11 december 2016.

Correctie openingsuren recyclagepark

Correctie openingsuren recyclageparklees meer

Rechtzetting openingsuren recyclagepark.
De openingsuren van het gemeentelijk recyclagepark werden foutief gepubliceerd in de laatste editie van het infoblad. Hier kan u de correcte openingsuren terug vinden. Onze excuses voor het ongemak.

Langdurige overvloedige regenval en overstromingen van 27 mei tot 26 juni 2016

Langdurige overvloedige regenval en overstromingen van 27 mei tot 26 juni 2016lees meer

In het Belgisch Staatsblad van 31 oktober 2016 is het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 oktober 2016 verschenen waarbij de langdurige overvloedige regenval en overstromingen die hebben plaatsgevonden van 27 mei tot 26 juni 2016 als algemene ramp wordt beschouwd en waarbij de geografische uitgestrektheid van de ramp wordt afgebakend tot alle Vlaamse gemeenten en steden. De uiterste datum voor het indienen van de aanvragen tot financiële tegemoetkoming is vastgelegd op 31 januari 2017. Andere aandachtspunten vinden u verder in het artikel.

Gedichtendag - 26 januari 2017

Gedichtendag - 26 januari 2017lees meer

Op Gedichtendag organiseert de Cultuurraad, in samenwerking met de Bibliotheek, een sfeervolle gedichtenavond waaraan iedereen kan deelnemen. Dit jaar laten we ons inspireren door de waardevolle woorden die onze landschapskubus sieren en die samenvatten wat we in Herne willen zijn: verbonden, veerkrachtig, respectvol en authentiek.
Jeugdfanfare Crescendo zorgt alvast voor de muzikale omlijsting. Zorgt u voor een gedicht? Kom op donderdag 26 januari 2017 naar bibliotheek ’Petrus Naghel‘ en draag jouw lievelingsgedicht binnen dit thema voor! (Opgelet: slechts 1 gedicht per persoon.)
Schrijf in via nelly.wyns@herne.be of 02 397 11 70.

Verkeersveiligheidonderzoek

Verkeersveiligheidonderzoeklees meer

Kans maken op een iPad mini EN de verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers in uw stad of gemeente helpen verbeteren?
Het kan door de vragenlijst van het Europees project InDeV in te vullen!